L´Hemisfèric estrena el nou sistema de projecció digital amb tres nous espectacles

20/11/2007

L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències estrena demà el nou sistema de projecció digital a cúpula completa. D’esta manera la programació de L’Hemisfèric s’enriquix perquè disposa de dos sistemes de projecció diferents en una pantalla còncava de 900 metres quadrats: el cinema en gran format IMAX Dome i les noves projeccions digitals. 
L´Hemisfèric estrena el nou sistema de projecció digital amb tres nous espectacles Així, a partir de demà dimecres, 21 de novembre, els espectadors podran gaudir de l’espectacle d’animació digital “L’escull encantat: Kaluoka’hina” i els nous planetaris digitals “Orígens de la vida” i “La recerca de vida... estem sols?”, que s’unixen a les pel•lícules en gran format “Els Alps”, “Secrets del Titanic”, “El misteri del Nil” i “Esculls de coral”.

“L’escull encantat: Kaluoka’hina” és una divertida aventura per a tota la família sobre el fantàstic món submarí que es projectarà els dilluns, dimecres, divendres i diumenges a les 11.30 hores, i els dimarts, dijous i dissabtes a les 18.00 hores. L’espectacle transporta l’espectador a un escull tropical únic al món, la màgia del qual el protegix de ser descobert pels humans.
Pel que fa als planetaris digitals, tots dos es podran veure els dimarts, dijous i dissabtes a les 11.30 hores, i els dimecres, divendres i diumenges a les 18.00 hores. Els “Orígens de la vida” és un viatge a través del temps. Des del Big Bang, la formació d’estreles i els sistemes solars, fins a l’aparició de la vida a la Terra i la recerca de vida més enllà del nostre planeta. Mentre que “La recerca de vida…estem sols?” explora, a través d’imatges de destacades investigacions científiques, la possibilitat que hi haja vida en altres llocs de l’univers i els mètodes de recerca.

El nou sistema incorporat a l’Hemisfèric i que ha sigut instal•lat per Carl Zeiss, una de les principals empreses en l’àmbit de la indústria òptica i optoelectrònica, permet que les imatges cobrisquen tota la pantalla gràcies a l’ús d’un sistema de projecció format per 6 projectors Barco Galaxy de 12.000 ANSI lúmens cada un, distribuïts perimetralment per la pantalla, el generador gràfic Zeiss PowerDome, que permet crear contingut digital, i una plataforma de visualització i simulació astronòmica Uniview, que proporciona una representació de tot l’univers perquè disposa d’una extensa base de dades astronòmiques en tres dimensions que inclou models de la NASA i un ampli catàleg d’estreles.