L'Hemisfèric estrena l'1 d'octubre la projecció de l'espectacle de planetari 'Mil milions de sols'

22/09/2014

Este espectacle astronòmic de planetari realitza un viatge virtual per la galàxia fins a acostar-se als seus límits
L'Hemisfèric estrena l'1 d'octubre la projecció de l'espectacle de planetari 'Mil milions de sols' L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències projectarà a partir de l’1 d’octubre un nou espectacle astronòmic de planetari. Amb esta projecció, produïda en col·laboració amb l’Agència Espacial Europea (EIXA) i diversos planetaris de tota Europa, el públic podrà realitzar un viatge virtual a través de la Via Làctia.

“Mil milions de sols” està vinculat a la missió europea GAIA de l’EIXA llançada al desembre de 2013 i que té com a objectiu mesurar la distància de l’1% de les estreles de la Via Làctia per a elaborar el mapa més detallat fins a la data de la nostra galàxia.

Gaia, el telescopi orbital més avançat mai construït a Europa, també té com a finalitat última buscar pistes sobre l’origen i l’evolució de la nostra galàxia i realitzar proves de la Teoria de la Relativitat General d’Albert Einstein, al mesurar com afecta el camp gravitatori del Sol a la llum de les estreles amb una precisió fins ara no aconseguida.
L’espectaclede planetari Mil 'milions de sols permet' observar els aspectes més importants d’una gran varietat d’estreles, com a Sirià l’estrelamés brillant del cel visible a simple vista després del Sol, i d’impressionants nebuloses que es trobaran pel camí. En definitiva, compte la història de la busca de la distància a les estreles, dels nostres esforços per mesurar-la, i de la comprensió de l’univers.