L'Hemisfèric complix 16 anys amb prop de 7,5 milions d'espectadors

16/04/2014

El 16 d'abril de 1998 el primer edifici de la Ciutat de les Arts i les Ciències acollia la projecció de la seua primera pel·lícula
L'Hemisfèric complix 16 anys amb prop de 7,5 milions d'espectadors

L'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències complix hui 16 anys en el que ha destacat per oferir diferents propostes relacionades amb el món de la ciència, la tecnologia i l'astronomia. En estos anys ha oferit més de 60 títols que han sigut vistos per prop de 7,5 milions d'espectadors i que sumen més de 46.000 hores de projecció.

Les projeccions de l'Hemisfèric han traslladat el públic a llocs tan pròxims com les Falles i tan llunyans com la muntanya Everest, el Gran Canyó del Colorado, el Nil o els Alps, entre altres llocs. També han viatjat a l'espai amb les pel·lícules dedicades al Hubble o els planetaris en directe que han permés al visitant general i als escolars adquirir coneixements d'Astronomia amb iniciatives com “Les Nocturnes” o “L'Univers en la teua aula”

L'Hemisfèric continua sent l'única sala de projeccions d'Espanya que alberga tres sistemes de projecció: cine en gran format (IMAX Dome), cine digital 3D (dimensions de la pantalla 12x6 metres) i projeccions digitals que inclouen, entre altres, sessions de planetari en directe.

Estos dies, el públic que visite la Ciutat de les Arts i les Ciències pot gaudir amb la producció IMAX “Univers Ocult” que li invita a explorar galàxies, la superfície de Mart o espectaculars vistes del Sol. Els llocs més llunyans de l'univers es mostren amb una claredat sense precedents, a través d'imatges capturades pels telescopis més potents del món.

La programació de l'Hemisfèric es completa amb “L'últim escull” que permet conéixer els esculls tropicals que apareixen com curioses ciutats davall el mar; “El Misteri del Nil”, que relata el primer descens complet del Nil Blau, i “Egipte. Secrets de les mòmies”, on es recorre la història d'esta civilització a través dels secrets que guarden les mòmies.

També oferix dos animacions infantils en cine digital 3D en una mateixa sessió: “Tortugues 3D”, l'increïble aventura d'una tortuga que viatja al voltant del món, i “El Petit Príncep 3D”, la màgia de l'entranyable història d'Antoine de Saint-Exupéry.