L'escriptor Simon Garfield inicia a l'octubre el programa 'De ciència certa' amb la xarrada 'On the map

16/10/2014

La conferència de lliure accés prèvia inscripció se realitzarà el dijous 16 d’octubre en l’Auditori Mar Rojo de l’Oceanogràfic
L'escriptor Simon Garfield inicia a l'octubre el programa 'De ciència certa' amb la xarrada 'On the map

La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta una nova edició del cicle de divulgació científica 'De ciència certa' amb conferències mensuals entorn de la salut, nutrició, medi ambient o els avanços tecnològics amb experts que aportaran claus fiables per a comprendre millor estos temes i desmuntar tòpics. Les xarrades es realitzen en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències i són de lliure accés, prèvia inscripció.

El cicle començarà el dijous 16 d’octubre amb la conferència 'On the map' impartida pel periodista i escriptor Simon Garfield, un dels autors més venuts segons el New York Times. En la seua xarrada, realitzada amb il·lustracions i en col·laboració amb el British Council, examinarà alguns dels majors errors dels mapes del passat d’África, Califòrnia i Londres )i es preguntarà si els GPS estan acabant amb este important i revelador aspecte de l’exploració humana.

La següent cita, es realitzarà en col·laboració amb la Real Societat Espanyola de Química. En ella, amb Miguel A. Sierra, catedràtic de Química Orgànica de la Universitat Complutense de Madrid impartirà la conferència 'Armes químiques', el dijous 20 de novembre. Amb l’enginyer aeronàutic Javier Rodríguez, de la Universitat Politècnica de Madrid, coneixerem aspectes curiosos de la denominada física recreativa en la seua conferència 'Quina canya de física' el dimecres 17 de desembre de 2014 on ens explicarà per què una cervesa es convertix en bromera i diverses aplicacions d’este fenomen.

El dijous 29 de gener de 2015 amb J. M. Mulet, professor de biotecnologia de la Universitat Politècnica de València, respondrà a preguntes entorn del menjar, les dietes o els additius en la conferència 'Menjar sense por'. El programa 'De ciència certa' inclou també la presentació del llibre 'El mercuri: la rosada dels déus' per Enrique Ortega, geòleg, de la Universitat d’Oviedo qui impartirà una conferència entorn d’este element i la mina d’Almaden, un jaciment excepcional que ha produït un terç de tot el mercuri explotat en tot el món al llarg de la història. La cita serà el dijous 26 de febrer de 2015

Les xarrades 'D’andròmines científics a plantes insectívores', impartida per Maria José Carrau responsable del Gabinet Didàctic del Jardí Botànic, Universitat de València (dijous 26 de març); 'L’eterna joventut… és possible?' per José Vinya., Catedràtic de Fisiologia de la Universitat de València, (dijous 23 d’abril); 'Construir una piràmide: manual d’instruccions' per José Miguel Parra, Doctor en Història Antiga de la Universitat Complutense de Madrid (dimecres 29 d’abril) completen el cicle "De ciència certa".