El Dr. Cristopher German impartix una conferència sobre l'exploració hidrotèrmica dels fons marins

25/05/2009

 Dins del cicle “Els Dimarts de l'Oceanogràfic” de la Ciutat de les Arts i les Ciències

En les profunditats oceàniques els investigadors poden descobrir pistes no sols de l'origen de la vida en la terra, sinó també les claus de la seua busca en el Sistema Solar, segons afirma l'investigador nord-americà Christopher German, un dels majors experts en exploració amb sistema robòtics de les profunditats marines i científic del Woods Hole Oceanographic Institution (EE.UU).

El seu treball ha cridat inclús l'atenció de la NASA i l'ESA, que volen captar les lliçons apreses en ciència marina per a ajudar a guiar la futura exploració espacial i astrobiològica.

Esta col·laboració amb les agències espacials i el desenvolupament de sistemes pioners en exploració submarina amb obots, seran alguns dels temes que el Dr. Cristopher German exposarà demà dimarts, dia 26 de maig, a partir de les 18 ores, en l'Auditori Mar Roig de l'Oceanogràfic, en una nova conferència del cicle “Els Dimarts de l'Oceanogràfic” de la Ciutat de les Arts i les Ciències, de lliure accés al públic i que en la seua quinta edició està dedicada als fons abissals.

Durant la conferència “Exploració Hidrotèrmica de les llunyanes profunditats marines. Oasi de vida en la terra i més enllà”, el r. German explicarà també com ha realitzat treballs pioners en l'ús de la majoria dels sistemes robòtics avançats disponibles - a nivell mundial – i que han revolucionat la manera en què s'exploren i investiguen estos sistemes en les profunditats oceàniques de la terra i les noves formes de vida trobades.

L'investigador nord-americà afirma que “més de la mitat del nostre planeta està cobert per aigües de més de 3.000 metres de profunditat, i en alguns dels entorns geològics únics que es troben en el fons d'estes profunditats marines, les fonts termals també cridades fonts o “surgències hidrotermals”, no sols poden tindre la clau dels orígens de la vida en la terra, sinó, a més, proporcionar importants pistes sobre qual és la millor manera de buscar per a trobar vida en el Sistema Solar”.

Les procariotes en l'oceà profund, per part del Dr. Josep Gasol, de l'Institut de Ciències del Mar, i la metodologia de l'exploració del Deep Siga, tema que impartirà el doctor Vicent Rigaud, de l'Institute Francais de Rebromege per l´Expoitation de la Mer, tancaran el cicle de conferències el 2 de juny i el 9 de juny, respectivament.

La quinta edició del cicle de conferències “Els Dimarts de l'Oceanogràfic”, una iniciativa dirigida a universitaris, professors i públic en general, està dedicada a l'oceà profund i compta amb un gran èxit d'assistència. En esta ocasió, han participat investigadors nacionals i internacionals que han oferit als assistents les últimes dades sobre els fons abissals, els quals intervenen de forma directa en la dinàmica global dels oceans.