El contratenor francés Philippe Jaroussky interactua amb la beluga Yulka de l'Oceanogràfic

02/10/2014

Les belugues són conegudes com a 'canaris del  mar' pel seu complet repertori acústic
El contratenor francés Philippe Jaroussky interactua amb la beluga Yulka de l'Oceanogràfic El contratenor francés Philippe Jaroussky hi ha interactuat hui amb la beluga Yulka de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències en una trobada on ha destacat la comunicació entre ambdós. Després de familiaritzar-se amb Yulka i acompanyat pel cuidador, Jauroussky ha aconseguit empatitzar amb la beluga que responia al seu cant i moviments.

Philippe Jaroussky, referent internacional, es troba a València amb motiu de la seua nova gira espanyola en què actuarà en el Palau de la Música de València. En la seua trobada amb Yulka, el contratenor ha comprovat el motiu pel qual les belugues són conegudes com a ‘canaris del mar’ pel seu complet repertori de refilades i esclafits que poden ser oïdes dins i fora de l’aigua. La beluga és una de les espècies de cetacis que emet més quantitat i varietat de sons.

Esta trobada entre espècies permet conéixer millor estos animals i les amenaces que se cernen sobre ells. L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències busca un major coneixement del medi marí entre el públic general, que els faça sentir-se pròxims als animals marins amb què compartim, a pesar de les diferències biològiques i hàbitats, el mateix planeta.