L'aquari 'Corals' de Tropicals compta amb un nou exemplar de coral bla

15/07/2014

Denominat ‘Sarcophyton’ mesura 40cm d’ample i té forma de bolet
L'aquari 'Corals' de Tropicals compta amb un nou exemplar de coral bla L’aquari ‘Corals’ de Tropicals en l’Oceanogràfic cuenta amb un nou exemplar de coral denominat ‘Sarcophyton’ (Sarcophyton sp) que mesura 40cm d’ample i té aproximadament 7 anys. Esta espècie pertany al grup de corals blans, cridats així perquè, al contrari dels corals durs, no tenen esquelet de carbonat càlcic i per tant no generen escull.

La colònia de pòlips té forma de bolet, amb un peu allargat sobre el qual se superposa la superfície amb els pòlips, que s’estén sobre els marges. En l’aquari ja hi havia dos corals d’esta espècie, però molt més xicotets. Este nou coral ha sigut cedit per un particular.

‘Corals’ recrea un escull de coral, un treball molt delicat en un aquari. En l’Oceanogràfic s’ha aconseguit amb donacions d’esqueixos d’altres aquaris, i com en el medi natural, este tanc es va enriquint amb el pas del temps. Enguany es va incorporar a més una cloïssa tropical pel que són ja més de 50 espècies diferents (cirurgians grocs, peixos pallassos, gobis mandarí i gran quantitat d’espècies de coral diferents com els corals fong, els cactus, coral bambolla...) les que el públic pot contemplar en este exclusiu aquari.