El nou cicle 'Les Bandes a la Ciutat', el musical científic 'Ramona i Cajal' i la mostra 'Play.Ciència i música' destaquen en els continguts sobre música de la Ciutat de les Arts i les Ciències

21/06/2022

- Hui és el Dia Europeu de la Música - La Unió Musical i Cultural d'Altura estrena el dissabte 25 de juny el cicle ‘Les Bandes a la Ciutat’
El nou cicle 'Les Bandes a la Ciutat', el musical científic 'Ramona i Cajal' i la mostra 'Play.Ciència i música' destaquen en els continguts sobre música de la Ciutat de les Arts i les Ciències

L'exposició ‘Play. Ciència i música’ del Museu de les Ciències, la nova edició de ‘Música en obert amb Berklee', el teatre científic musical ‘Ramona i Cajal. El secret del Museu’ i el nou programa ‘Les Bandes a la Ciutat’ destaquen entre els continguts dedicats a la música en la Ciutat de les Arts i les Ciències.

El grup ‘Quintet de metalls’ de la Unió Musical i Cultural d'Altura estrenarà este pròxim dissabte 25 de juny la nova proposta ‘Les Bandes a la Ciutat’ . El concert començarà a les 19 hores en els exteriors del Museu de les Ciències i és de lliure accés. El cicle s'ha fet en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i inclou 10 actuacions de grups de cambra a càrrec de conjunts musicals de xicotet format de les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

Un altre dels continguts destacats hui pel Dia de la Música és l'exposició ‘Play. Ciència i música’ del Museu. Es tracta d'una mostra interactiva amb espais que permeten al públic participar en experiències multimèdia entorn dels processos creatius i cognitius de la música. Crear ones, veure les cordes vocals en acció, marcar el tempo d'una orquestra, compondre i interpretar amb diferents instruments de corda i percussió, fins i tot jugar amb una arpa virtual són algunes de les propostes. La mostra es completa amb una col·lecció d'instruments musicals de diferents èpoques i cultures; a més també s'organitzen visites guiades i tallers. 

Teatre musical científic

També en el Teatre de la Ciència es representa en directe “Ramona i Cajal. El secret del Museu”, l'únic musical científic d'Espanya i una divertida representació musical destinada a públic familiar. Dos joves, Ramona i Cajal, viuen una nit d'aventures en el Museu de les Ciències mentre busquen un secret ocult en el seu interior i coneixen a grans personatges de la història de la ciència. 

A més, la Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb Berklee College of Music, ha presentat enguany una nova edició de 'Música en obert amb Berklee'. La Ciutat de les Arts i les Ciències i el campus a València de 'Berklee College of Music' col·laboren de nou en un programa d'activitats culturals que inclou concerts de lliure accés, projeccions, tallers i demostracions on ciència, creativitat i música es combinen de la mà d'uns músics dotats d'un extraordinari talent.