La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix descomptes per a escolars i experiments en directe per videoconferència per al nou curs

05/10/2020

- Fins al 12 març de 2021, promoció especial amb entrades des de 3 euros per a grups escolars - Enguany la Ciutat de les Arts i les Ciències viatja als col·legis amb la 'Ciència a escena' i les aules taller de l’Oceanogràfic
Experiment en directe de Ciència a Escena en el Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències

La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix per al nou curs escolar descomptes especials per a grups escolars amb entrades encara més reduïdes de les habituals per a este col·lectiu. D’esta manera, des de l’1 d’octubre al 12 de març de 2021, els grups escolars compten amb entrades des de 3 euros per persona per a visitar el Museu o veure una pel·lícula en el planetari i inclús entrar a l’Oceanogràfic per 15 euros, entre altres opcions.

Enguany a més la 'Ciència a escena' viatja als col·legis, tant de manera online com presencial. Els monitors faran els tallers en directe i de manera personalitzada, perquè els centres educatius no hagen de desplaçar-se. La proposta 'Connecta’t en directe amb la Ciència a Escena' és una de les novetats de l’oferta didàctica. Es tracta d’una modalitat dels tallers científics que es realitza per videoconferència i que permet als centres escolars disfrutar dels experiments des de les pròpies aules mentres divulgadors realitzen demostracions en el Museu i interaccionen amb l’alumnat.

Quant a nous continguts, la primera planta del Museu acull l’exposició 'Play. Ciència i música' i el renovat Teatre de la Ciència. La mostra 'Play. Ciència i música' és una exposició interactiva que invita a 'tocar' la música a través de la ciència amb diverses experiencies multimèdia. En el 'Teatre de la Ciència' els grups escolars disfrutaran de l’espectacle 'Alt voltatge' i de la famosa bobina de Tesla en acció.

Els planetaris en directe adaptats a cada nivell educatiu de l’Hemisfèric (des d’Infantil a Batxillerat i cicles formatius), les visites a l’Oceanogràfic i els experiments de 'Ciència a Escena' als quals es pot assistir en les sales especials en el propi Museu, en videoconferència o amb demostracions en el propi centre escolar) destaquen en l’oferta didàctica.

L’Oceanogràfic viatja al teu col.le

La gran novetat d’esta tardor que aporta el major aquari d’Europa és la proposta “L’Oceanogràfic viatja al teu col.le” per a 2020-21 amb la que el departament d’Educació busca donar servei amb ferramentes educatives complementàries als centres escolars que, basant-se en les mesures excepcionals pel Covid-19, no poden desenvolupar les eixides complementàries extraescolars habituals.

El programa consistix en activitats educatives que es recolzen en recursos materials i didàctics, com  mostres biològiques i exemples de fem marí, recursos digitals, com vídeos explicatius d’educadors i cuidadors de l’Oceanogràfic sobre el maneig i manteniment de la col·lecció biològica i investigacions que es duen a terme diàriament en l’Oceanogràfic.

La proposta didàctica està dirigida a l’alumnat d’Infantil, Primària, Secundària i Batxiller i completa el que es va a desenrotllar en les instal·lacions del propi Oceanográfic, també amb activitats noves.


Atenció al docent

L’atenció al docent és una altra de les prioritats. El Programa Especial d’Educació i Ciència (CIENCIAPEC) fa accessible l’oferta educativa al professorat i alumnat. Els centres poden inscriure’s en la renovada web dedicada a l’oferta didàctica, consultar els cursos i jornades especials que s’organitzen per a docents (dia del professorat). També tenen accés a un complet material educatiu online (propostes d’itineraris, guies, fitxes, jocs etc...) tant per a preparar la visita com per a assentar el que aprén després de l’excursió.