'Dofins', nova pel.lícula IMAX a L'Hemisfèric a partir del 16 de setembre

29/08/2005

L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències incorpora a partir del 16 de setembre en la seua programació la pel•lícula IMAX Dofins, nominada a l’Oscar al millor documental i que relata el viatge des de les Bahames fins a la Patagònia argentina d’un equip d’investigadors que estudien la comunicació i els hàbits socials dels dofins. A més, l’oferta de L’Hemisfèric es renova amb l’espectacle de planetari en directe La nova estrela, dirigit al públic infantil i de producció pròpia.
'Dofins', nova pel.lícula IMAX a L'Hemisfèric a partir del 16 de setembre

 

Amb cançons i música de Sting, Dofins submergix els espectadors en el medi marí i els permet conéixer la fisiologia, l’hàbitat, el comportament i el mode de comunicar-se d’estos mamífers marins i permet al públic contemplar en la pantalla de 900 metres quadrats de L’Hemisfèric els ràpids moviments, salts i habilitats natatòries dels dofins.

Des de l’aigua cristal•lina del Carib fins a la costa de l’Atlàntic, la pel•lícula ens acosta al món d’estos animals, a la tasca que realitzen els investigadors, i reflectix la necessitat de preservar la salut dels oceans arreu del món i la vida marina. Dofins aconseguix així captar la bellesa única de dos entorns distints, el rigor i l’aïllament dels investigadors en els seus estudis sobre l’ecolocalització i la intel•ligència d’esta espècie.

Així mateix, La nova estrela és l’espectacle de planetari de producció pròpia que la Ciutat de les Arts i les Ciències proposa per als més menuts. Es tracta d’un nou espectacle interactiu a través del qual els xiquets aprenen a observar el cel nocturn i que disposa, a més, de la participació d’un presentador que a través de jocs i d’endevinalles els ensenya uns quants fenòmens, com el moviment de les estreles o com es fa per a trobar l’estrela polar.