Del 4 al 8 de juliol, el Museu de les Ciències celebra la V edició de la Universitat d'Estiu Campus TI

19/06/2005

El Museu de les Ciències acollirà del 4 al 8 de juliol la V Universitat d’Estiu Campus TI, que en esta nova edició tractarà les noves tecnologies en telemedicina a través del curs titulat Tecnologia aplicada a la salut, a més dels últims avanços en xarxes de comunicació amb el curs Seguretat en Wi-Fi i xarxes wimax.
Del 4 al 8 de juliol, el Museu de les Ciències celebra la V edició de la Universitat d'Estiu Campus TI

 

El curs Tecnologia aplicada a la salut, que s’impartirà els dies 7 i 8 de juliol, és dirigit per Miguel Chavarría, responsable de la implantació i del seguiment del sistema d’informació radiològic i d’imatges digitals en el Servici de Radiodiagnòstic de l’Hospital Universitari La Fe, i aprofundix en la implantació actual de la telemedicina al nostre país i analitza les perspectives que té amb vista al futur. Un dels principals focus d’atenció d’este camp se centra en les noves disciplines que han aparegut a partir de les relacions entre medicina i noves tecnologies com la teleoftalmologia, la telepatologia o la radiologia digital.

Ponents del prestigi de Jesús Barriuso i José Luis Monteagudo revisaran els patrons, els acords i els estàndards adoptats pels professionals de la salut enfront de les propostes de la indústria. Mentre que Luis Martín Bonmatí analitzarà els processos d’especialització que ha experimentat la telemedicina, des de la radiologia fins a la teleoftalmologia, gràcies a les noves tecnologies de la informació.

Finalment, es presentaran les aplicacions pràctiques que ja hi ha en marxa, des de xarxes sanitàries per a autonomies o la revolució en el tractament de malalties cròniques, fins a la transformació de la vivenda tradicional en una casa intel•ligent que oferix el servici d’assistència mèdica remota.

Seguretat en Wi-Fi i xarxes wimax es farà del 4 al 5 de juliol i serà dirigit per Santiago Felici, doctor enginyer en Telecomunicacions i professor titular de la Universitat de València. En este curs s’analitzarà la necessitat que l’accés remot a la informació siga no sols possible sinó també segur; perquè la garantia de seguretat afavorix el desenvolupament de noves funcionalitats i capacitats, la qual cosa al seu torn requerix tecnologies més desenvolupades.

Campus TI és la primera universitat d’estiu de ciència i tecnologia que s’organitza al nostre país i destaca per l’oferta de formació que oferix a professionals i universitaris immersos en l’univers de canvi i evolució constant que són les TIC, i és coorganitzat per la Universitat de València. De bell principi ha tingut el suport de la Generalitat Valenciana i d’institucions estatals, com també de nombroses entitats i empreses nacionals i internacionals. Cal destacar el suport d’organismes de recerca com el MIT Lab o la Iowa State University.