El Museu de les Ciències acull la conferència 'Buscant matèria fosca: com veure l’Univers invisible'

28/10/2020

La xarrada serà este dijous 29 d’octubre i és una activitat de lliure accés, prèvia inscripció
El Museu de les Ciències acull la conferència 'Buscant matèria fosca: com veure l’Univers invisible'

La Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València celebra per quart any consecutiu el denominat 'Dark matter day' amb una xarrada dedicada a la matèria fosca. 

L’activitat començarà amb la conferència a càrrec del ponent Juan de Dios Zornoza, professor de la Universitat de València, investigador principal del grup ANTARES-KM3NeT, coordinador de Matèria Fosca en el projecte KM3NeT que serà presentat per Alberto Aparici de l’Institut de Física Corpuscular del CSIC-Universitat de València (IFIC).

La major part de l’univers està fet de matèria fosca. No sabem el que és, però sabem que ha de ser un nou tipus de matèria. Per a detectar-la i entendre què és, hem construït espectaculars detectors en llocs insòlits, que van des del fons del mar al Pol Sud. En esta xarrada es plantejarà com sabem que hi ha la matèria fosca, què pensem que podria ser i com s’intenta detectar-la.

El dia 31 d’octubre s’organitza internacionalment el "Dia de la Matèria Fosca". En els últims 20 anys la cosmologia ha revolucionat el nostre coneixement de l’univers. Durant les dècades anteriors havíem anat reunint evidències que la matèria de què estem fets no és l’única que habita l’univers, però va ser en els anys 90 quan comencem a encaixar les peces.

Activitat de lliure accés, prèvia inscripció