La “Caixa de les Lletres” de l'Institut Cervantes guarda des de hui el quadern de laboratori de Severo Ochoa

11/02/2021

La peça forma part del llegat del científic que acull el Museu de les Ciències
La “Caixa de les Lletres” de l'Institut Cervantes guarda des de hui el quadern de laboratori de Severo Ochoa

El quadern de laboratori de 1956 de Severo Ochoa s'ha depositat hui en la “Caixa de les Lletres” de l'Institut Cervantes. Es tracta d'una peça que forma part del llegat complet del científic que acull el Museu de les Ciències i és propietat de la Fundació Bancaixa. 

L'Institut Cervantes compta en la seua seu central amb un espai anomenat "Caixa de les Lletres" que alberga més de 60 llegats de personalitats del món de la cultura, la ciència, l'art, la música, la dansa... En aquesta ocasió, la Ciutat de les Arts i les Ciències cedeix, durant un any, un quadern de laboratori de 1956 de Severo Ochoa. Es tracta d'una peça de gran importància ja que en aquest quadern, Ochoa va plasmar els treballs que li van valdre el Nobel de Medicina i Fisiologia en 1959, una investigació que va constituir la base fonamental per a l'estudi del codi genètic. 

L'acte ha comptat amb la presència del ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, el director de l'Institut Cervantes, Luis García Montero, la directora de continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Miriam Atienza, i la consellera de Cultura del Govern d'Astúries, Berta Piñán.