El Museu acull dos conferències d'actualitat científica impartides pels seus protagonistes

10/07/2019

-Dimecres, 10 de juliol. Conferència "Einstein, forats negres i ones gravitacionals" per Gabriela González, professora de Física i Astronomia de la Louisiana State University  -Dimarts, 16 de juliol. Conferència "El primer home en la Lluna: anecdotari d’un participant espanyol" per José Manuel Grandela, ex enginyer controlador de naus espacials INTA-NASA 
El Museu acull dos conferències d'actualitat científica impartides pels seus protagonistes

Gabriela González va participar en la investigació i multitudinari anunci de la detecció d’ones gravitacionals en el National Press Club de Washington, la qual cosa confirmava que Einstein estava en la veritat. José Manuel Grandela va ser un dels primers testimonis de l’arribada a la Lluna, fita de què es complix este mes 50 anys. Dos esdeveniments  històrics fascinants que ambdós contaran en persona en el Museu de les Ciències. 

L’astrofísica impartirà la conferència 'Einstein, forats negres i ones gravitacionals'  dimecres 10 de juliol a partir de les 19:30.  L’aforament ja està complet però es pot seguir en directe en  www.youtube.com/ciudadartesyciencias Einstein va predir que l’espai-temps era dinàmic i hi havia “ones gravitacionals” que viatjaven a la velocitat de la llum.

El 14 de setembre del 2015 els dos observatoris de LLIGUE (Làser Interferometer Gravitacional-Wave Observatory) als EUA van detectar per primera vegada un senyal deguda a ones gravitacionals viatjant a través de la Terra. 

L’ex enginyer de la NASA José Manuel Grandela va participar fa 50 anys en el programa Apol·lo des de l’estació que la NASA va instal·lar en Fresnedillas de l’Oliva. Amb tan sols 23 anys va ser testimoni directe de la històrica frase “Houston, ací base tranquil·litat. L’àguila ha aterrat" que va pronunciar Neil Armstrong quan l’Apollo 11 va xafar la Lluna i és un dels divulgadors científics de referència en exploració espacial.

El dimarts 16 de juliol Grandela comptarà algunes de les seues vivències personals dels vols lunars del Programa Apollo. La cita serà a partir de les 19:30 hores i l’accés és lliure prèvia inscripció en www.cac.es