EL MUSEU ACULL ESTA SETMANA CONFERÈNCIES SOBRE LA TÈCNICA CRISPR I LES MISSIONS EXOMARS DE L’AGÈNCIA ESPACIAL EUROPEA (ESA)

29/11/2016

- El microbiòleg Francisco Mojica impartix demà dimecres 30 de novembre la conferència 'Un talla- apega genètic revolucionari: la tècnica CRISPR' dins del cicle 'Una Comunitat amb ciència' - 'Astronomia en la Ciutat de les Arts i les Ciències' abordarà la possibilitat de vida a Mart el dijous 1 de desembre amb Jorge Vago, responsable científic del programa Exomars de l’Agència Espacial Europea (ESA)
EL MUSEU ACULL ESTA SETMANA CONFERÈNCIES SOBRE LA TÈCNICA CRISPR I LES MISSIONS EXOMARS DE L’AGÈNCIA ESPACIAL EUROPEA (ESA)

La tècnica que permet 'editar' ADN amb un enorme potencial en medicina, agricultura o medi ambient i les missions EXOMARS de l’Agència Espacial Europea (ESA) són els dos temes que s’abordaran esta setmana en els cicles 'Una Comunitat amb ciència' i 'Astronomia en la Ciutat de les Arts i les Ciències' de lliure accés previa inscripció.

Este dimecres 30 de novembre el investigador alacantí Francisco Mojica- Premi Jaume I 2016 en Investigació Bàsica- impartix la conferència 'Un tall-apega  genètic revolucionari: la tècnica CRISPR'. Esta conferència forma part del cicle 'Una Comunitat amb ciència' que busca acostar al públic els treballs d’investigació que s’estan realitzant des de les universitats, laboratoris, instituts i parcs científics de la Comunitat. 

Francisco Mojica va començar en 1993 a estudiar en les salines de Santa Pola un microorganisme amb una tolerància extrema a la sal. Su descobriment, el sistema immune dels bacteris, és la base de la nova tècnica denominada CRISPR (acrònim de clustered regularly interspaced short palindromic repeats) que permet tallar i apegar porcions d’ADN. CRISPR ha revolucionat la biologia molecular i obri un futur d’aplicacions que van des de l’estudi de defectes genètics, fins a la curació de malalties neurodegenerativas i el càncer. 

Per la seua banda, el doctor Jorge Vago participa este dijous 1 de desembre en el cicle 'Astronomia en la Ciutat de les Arts i les Ciències'. En esta cita, el responsable científic del programa ExoMars de l’Agència Espacial Europea (ESA) explicará els detalls més interessants de dos missions ExoMars, els objectius científics, la instrumentació, i el futur d’este tipus de missions.