Conferència 'Astronomia per a Navegants' en l'Hemisfèric i observació de Júpiter des de l'Umbracle

30/01/2014

Hui dijous 30 de gener a partir de les 19:30 h
Conferència 'Astronomia per a Navegants' en l'Hemisfèric i observació de Júpiter des de l'Umbracle La Ciutat de les Arts i les Ciències organiza hui dijous 30 de gener la conferència 'Astronomia per a Navegants' a partir de les 19:30 hores en la Sala de Projeccions de l’Hemisfèric impartida per José Carlos Guirado, professor titular de Astronomia i astrofísica de la Universitat de València (UV). A continuació, es realitzarà des de l’Umbracle una observació de Júpiter, la nebulosa d’Orió i cúmuls oberts.

Durant mil·lennis cap mariner es va atrevir a abandonar l’abric del que coneix. Endinsar-se en la immensitat de l’oceà equivalia a vagar sense referències. L’home va trobar la resposta en els astres per a orientar-se enmig d’eixes extensions inacabables d’aigua, conéixer el mar passava per comprendre millor el cel. Eixa necessitat també els va impulsar a inventar distints artefactes que van estimular noves idees i se van anar fent més i més complexos a mesura que s’adquiria un coneixement més profund de la volta celeste.

De la mà del Dr. Guirado, director a més de l’Observatori Astronòmic de la UV, els assistents coneixeran esta fascinant aventura. Utilitzant el simulador digital de l’Hemisfèric, es familiaritzaran amb totes les línies imaginàries creades pel ser humà al llarg de la història amb què ha intentat ordenar i comprendre el Cosmos.

Esta conferència forma part de les activitats de lliure accés que organitza el Museu de les Ciències Príncep Felipe entorn de l’astronomia. La pròxima cita serà el dijous 13 de febrer a càrrec del professor Nils Andersson, Head of General Relativity Group de la Southampton University, que impartirà la conferència "Escoltant a l’univers: en busca de les elusives ones gravitacionals d’Einstein".