El Museu de les Ciències recupera la xarrada “Viatge interestel·lar a través de la galàxia” en el canal #SigoAprendiendoenCasa

27/05/2020

És una de les iniciatives del canal #SigoAprendiendoEnCasa que reunix l’oferta virtual de la Ciutat de les Arts i les Ciències
l’astrofísica Francesca Figueras, presidenta de la Societat Espanyola d’Astronomia

La conferència “Viatge interestel·lar a través de la galàxia" dedicat a la missió Gaia de l’Agència Espacial Europea (ESA) impartida per l’astrofísica Francesca Figueras, presidenta de la Societat Espanyola d’Astronomia, és el contingut destacat hui a través d’un enllaç en les xarxes socials de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el canal web #SigoAprendiendoenCasa. 

La també professora del Departament de Física Quàntica i Astrofísica de la Universitat de Barcelona (ICCUB, IEEC-UB) és especialista en l’estudi de l’origen  i l’evolució de la nostra galàxia, la Via Làctia. Forma part de l’equip de científics que treballa en la missió Gaia de l’ESA.

La doctora Francesca Figueras explica en esta conferència, celebrada en el Museu de les Ciències al novembre de 2018,  la missió Gaia. En 2013 es va llançar el satèl·lit, un telescopi que, situat a més d’un milió de quilòmetres de distància, està mesurant amb una precisió sense precedents la posició i el moviment de més de mil milions d’estreles de la nostra galàxia.

Esta xarrada forma part de l’arxiu audiovisual de la Ciutat de les Arts i les Ciències i ha resultat la més votada entre el públic. La Ciutat de les Arts i les Ciències posa en marxa cada setmana una enquesta a través dels xarxes socials per a votar entre dos conferències i que els usuaris decidisquen quina els agradaria veure. 

Les conferències són una de les iniciatives del canal web #SigoAprendiendoEnCasa que reunix l’oferta virtual de la Ciutat de les Arts i le Ciències. Es tracta d’una nova secció en la seua pàgina web amb informació i accés a les visites virtuals al complex, els continguts de divulgació projeccions de documentals 'online', experiments senzills per a fer a casa, així com els catàlegs del Passeig de l’Art que estan disponibles en la web, entre altres continguts en línia.

Conferència “Viatge interestel·lar a través de la galàxia"