El Museu de les Ciències aposta de nou en 2020 pels concursos científics per a escolars

31/01/2020

-Desafío robot', 'Reacciona!' i 'Cristal·lització en l’Escola' promouen el desenvolupament de projectes tecnològics entre el públic escolar  -Els terminis d’inscripció per a participar finalitzen al llarg del mes de febrer 
El Museu de les Ciències aposta de nou en 2020 pels concursos científics per a escolars

Promoure l’interés per la química, el món dels vidres i l’enginyeria robòtica són els objectius principals dels concursos científics 'Reacciona!', 'Cristal·lització en l’escola' i 'Desafio Robot' que organitza i convoca tots els anys la Ciutat dels Arts i les Ciències. Les competicions finals se celebren entre abril i maig en el Museu de les Ciències.

Al llarg de febrer finalitzen els terminis per a inscriure’s en estos certàmens. En concret, fins a dimecres que ve 5 de febrer es podrà participar en 'Cristal·lització en a l’Escola', mentres que el termini per a 'Desafio Robot' finalitza el lunes17 de febrer i el de 'Reacciona!' el dijous 20 de febrer.

Enguany se celebra la 12a edició de 'Desafio Robot'. De moment, s’han inscrit un total de 43 equips per a competir en les diferents proves. L’accés a  la jornada, que tindrà lloc el 24 d’abril, és lliure i gratuït. A més de les competicions, es programaran tallers, exhibicions i altres activitats; també hi ha prevista una zona expositiva perquè empreses i institucions mostren els seus productes i projectes d’investigació. 

El concurs 'Cristal·lització en l’escola', organitzat amb la Universitat Jaume I, registra ja un total de 44 equips inscrits en la que serà la seua sèptima edició. Dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat, està dissenyat perquè participen a manera de congrés científic, des de la investigació en el laboratori fins a la presentació de resultats. L’exposició de vidres i entrega de premis se celebrarà el 8 de maig de 2020 en el Museu de les Ciències.

El concurs Reacciona! està organitzat amb la secció territorial de València de la Real Societat Espanyola de Química (RSEQ-VAL) i complix en 2020 la seua novena edició. Han de presentar a través d’un vídeo un procés químic, en especial els que més contribuïxen al benestar social, resulten més formatius o il·lustratius. Ja hi ha huit equips inscrits per a explicar-nos com és de fascinant la química. La final i entrega de premis serà el pròxim 22 de maig en el Museu.