LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES CONVOCA ELS CONCURSOS CIENTÍFICS 'REACCIONA!' I 'CRISTAL·LITZACIÓ EN L'ESCOLA'

08/11/2019

Al gener de 2020 se celebrarà un curs de formació de cristal·lografia per a docents
LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES CONVOCA ELS CONCURSOS CIENTÍFICS 'REACCIONA!' I 'CRISTAL·LITZACIÓ EN L'ESCOLA'

Promoure l'interés per la Química, la Cristal·lografia i el mètode científic són els objectius principals dels concursos científics que la Ciutat de les Arts i les Ciències ha convocat amb la denominació de 'Reacciona!' i 'Cristal·lització en l'escola'.

Reacciona! està organitzat amb la secció territorial de València de la Real Sociedad Española de Química (RSEQ-VAL), i 'Cristal·lització a l'escola' amb la Universitat Jaume I, que se celebra per seté any consecutiu dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat.

El certamen 'Cristal·lització emn l'escola' està dissenyat perquè els estudiants participen a manera de congrés científic, des de la investigació en el laboratori fins a la presentació de resultats. A més, al gener de 2020, s'oferix el curs de formació de cristal·lització i Cristal·lografia per a professorat realitzat en col·laboració amb el Cefire CTEM i el Cefire de Castelló. L'exposició de projectes i lliurament de premis se celebrarà el 8 de maig de 2020 en el Museu de les Ciències

Projectes de química

El concurs 'Reacciona!' té com a finalitat incentivar als estudiants de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional de tota Espanya, a presentar un material multimèdia, d'una duració màxima de 5 minuts, que expose, de forma didàctica, creativa i original, algun procés químic, especialment aquells la contribució dels quals al benestar de la societat siga més palesa o resulten més formatius o il·lustratius.

La final i lliurament de premis d'esta nova edició serà el 22 de maig de 2020 en el Museu de les Ciències.