La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca el concurs escolar 'Acció pel clima' per a premiar les millors idees sostenibles

15/10/2020

De Primària a Secundària i Cicles Formatius, el concurs convida a escolars de tot Espanya que proposen canvis per a cuidar el planeta
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca el concurs escolar 'Acció pel clima' per a premiar les millors idees sostenibles

Crear un hort escolar, aplicar les 3 R (reduir, reutilitzar i reciclar), estalviar aigua o dissenyar un projecte sostenible STEM (sigles que identifiquen les disciplines en anglés de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques). Són els quatre desafiaments mediambientals que la Ciutat de les Arts i les Ciències proposa este curs amb el certamen 'Acció pel clima', dirigit a estudiants de Primària, Secundària o Cicles Formatius de Grau Mitjà de centres de tot Espanya.

L'objectiu principal és conscienciar l'alumnat i la societat sobre la situació climàtica actual perquè divulguen esta realitat i proposen canvis en els hàbits quotidians.

Les inscripcions es podran fer des del dijous 15 d'octubre, fins al 18 de gener de 2021. El concurs tindrà una fase en línia (fins al 8 de febrer de 2021), en la qual cada equip enviarà el seu projecte en format audiovisual, i una fase presencial, en la qual es convocaran en el Museu de les Ciències els equips seleccionats.

Hi ha quatre categories per nivells educatius: primer cicle de Primària (de 6 a 8 anys), que hauran de presentar un projecte d'hort escolar; segon cicle de Primària (de 8 a 10 anys), amb el projecte de les 3 R, que consisteix en el disseny d'un element o un mecanisme realitzat amb materials reciclats; tercer cicle de Primària (de 10 a 12 anys), a què correspon realitzar un projecte entorn de l'aprofitament de l'aigua, i Secundària o Cicles Formatius, que hauran de presentar un projecte sobre classificació eficient de residus i energies renovables.

Una vegada es lliuren els projectes, en la fase en línia, un jurat els avaluarà i determinarà aquells que passen a la fase següent. La comunicació dels finalistes serà l'1 de març de 2021. La final serà al Museu de les Ciències el 26 de març de 2021 amb els millors projectes presentats.

Més informació: consulteu ací.