La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca una nova edició del concurs 'Cristal·lització en l'Escola'

18/09/2020

- Les formacions de vidres realitzades per estudiants formen part de l’exposició ''20 amb el teu, amb tu, with you' que celebra l’aniversari del Museu dels Ciències  - Este certamen està organitzat pel Grup Especialitzat de Cristal·lografia i creixement cristal·lí (GE3C) de les RSEQ i RSEF i es desenrotlla en col·laboració amb la UJI i CACSA  
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca una nova edició del concurs 'Cristal·lització en l'Escola'

 La Ciutat de les Arts i les  Ciències ha convocat una nova edició del concurs 'Cristal·lització en l’Escola' que es dirigix a estudiants de 3r i 4t de Secundària i Batxillerat plantejat a manera de congrés científic. La presentació dels treballs finalistes serà el 7 de maig de 2021 en el Carrer Major del Museu de les Ciències. 

Este certamen està organitzat pel Grup Especialitzat de Cristal·lografia i creixement cristal·lí (GE3C) de la Real Societat Espanyola de Química (RSEQ) i la Real Societat Espanyola de Física (RSEF) i es desenrotlla en col·laboració amb la Universitat Jaume I (UJI) i la Ciutat de les Arts i les Ciències. 

Fins al 4 de febrer de 2021 es podran realitzar les inscripcions; a més enguany per a facilitar la participació dels centres escolars s’habilita una modalitat online que es posarà en marxa en el cas que no es puga realitzar la fase presencial.

Per a l’equip docent, l’organització oferix el curs de formació “La cristal·lització com a recurs didàctic en l’aula” que proporciona ferramentes didàctiques per a preparar millor el projecte. 

La primera edició del concurs es va celebrar al maig de 2014 amb motiu de l’Any Internacional de la Cristal·lografia i destaca entre les iniciatives especials de la Ciutat de les Arts i les Ciències dirigides al col·lectiu escolar. Algunes de les formacions de vidres que van resultar guanyadores en edicions anteriors són un dels elements destacats en l’exposició '''20 amb el teu, amb tu, with you' que celebra l’aniversari del Museu dels Ciències.

El concurs 'Cristal·lització en l’escola' pretén divulgar les formes de fer de la ciència en les etapes de Secundària i Batxillerat a través de l’organització d’un 'concurs competitiu'. Entre els seus objectius, destacar el paper que juga el món dels vidres en l’actualitat i impulsar el seu estudi, la seua anàlisi i el seu coneixement entre els més jóvens. 

Més informació Cristal.lització en l´escola