El curt 'Manspreading' guanya el primer concurs 'Fèric' de la Ciutat de les Arts i les Ciències

16/12/2018

L'acte d'entrega dels premis tindrà lloc dimarts que ve, 18 de desembre a les 9:30h, en l'anell de l'Hemisfèric. 
El curt 'Manspreading' guanya el primer concurs 'Fèric' de la Ciutat de les Arts i les Ciències

El primer concurs de curts 'Fèric', convocat per la Ciutat de les Arts i les Ciències amb motiu del 20 aniversari de l'Hemisfèric, ja té guanyador. La peça 'Manspreading', de La Marmota Insomne, ha obtingut el primer premi al valorar el jurat "la seua impecable factura tècnica, els seus girs de guió i la força en la interpretació". En total, s'han presentat 30 curts no sols d'origen valencià, sinó procedents d'altres ciutats d'Espanya com Barcelona, Màlaga i Tenerife, entre altres. 

La sinopsi del curt guanyador- "cent setze seients, un metro ple de gent, una llarga distància per recórrer"- aborda una temàtica d'actualitat. El curtmetratge dirigit per Javier Gómez i Aino Jalonen 'The Polar Silence' ha obtingut el segon premi, mentres que el d'Erika Gómez 'Terme' ha resultat finalista. 

L'acte d'entrega dels premis tindrà lloc dimarts que ve, 18 de desembre a les 9:30h, en l'anell de l'Hemisfèric. Després de l'acte, al què assistirà el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, es projectaran els 3 curts premiats en la sala de projecció de l'Hemisfèric. Els dos curts guanyadors, 'Manspreading' i 'The Polar Silence', es projectaran després de finalitzar l'última sessió de l'Hemisfèric, els diumenges 23 i 30 de desembre i 6 i 13 de gener. 

Dotat amb un premi de 2.000 euros, 'Fèric' naix amb la intenció de convertir-se en trampolí per a jóvens promeses del sector audiovisual. El segon premi consistix en un passe Cienciamics amb accés il·limitat durant un any al Museu de les Ciències i a l'Hemisfèric. 

El jurat ha estat integrat per Raquel Piqueras, llicenciada en publicitat amb més de 20 anys de trajectòria professional i actual membre del Consell Rector d'À Punt. Eva Batalla, llicenciada en periodisme i redactora de l'Agència EFE des de fa 8 anys. 

Joaquín Ruiz, realitzador publicitari des de 2006 i soci fundador de Muntanya Studio des de 2013. Va ser guanyador del premi al millor documental en el New York Film Festival. Josep Martí, Director Creatiu de l'agència de publicitat KliperDvila, i María Ángeles Laporta, Cap d'Àrea de Màrqueting de la Ciutat dels Arts i els Ciències des de 2016.