Concerts gratuïts i exposicions a l'aire lliure completen l'oferta en la Ciutat de les Arts i les Ciències per a este estiu

21/07/2014

'Un llac de concerts' hui dilluns 21 i el 25 de juliol, i el pròxim 1 d’agost, a les 20 hores
Concerts gratuïts i exposicions a l'aire lliure completen l'oferta en la Ciutat de les Arts i les Ciències per a este estiu

 La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix durant este estiu continguts de lliure accés com el cicle 'Un llac de concerts' amb Berkley College of Music o les exposicions ubicades en els exteriors, 'El Jardí d’Astronomia' en l’Umbracle, i 'La Física en les nostres vides' en els passejos circumdants al Museu de les Ciències.

A més, els visitants poden accedir de forma gratuïta a l’Àgora i contemplar la mostra 'Del traç a la realitat'.

La col·laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i Berklee College of Music continua durant este mes amb concerts de lliure accés en el llac Sud del Museu de les Ciències on alumnes i professors de Berklee interpretaran composicions de diferents estils musicals.  L’activitat  'Un 'llac de concerts se' celebra a les 20:00 hores  los 21 i 25 de juliol, i l’1 d’agost. La sessió del 21 i el 25 de juliol anirà a càrrec dels professors i estudiants del programa d’estiu de Berklee, respectivament. El divendres, 1 d’agost es realitzarà el concert final del programa d’estiu.

Física quotidiana

Els exteriors del Museu de les Ciències acullen fins al 3 d’agost l’exposició del Centre Nacional de Física de Partícules, Astropartículas i Nuclear (CPAN), "La Física en les nostres vides", una sèrie de fotografies i textos que destaquen els beneficis que la investigació en estes disciplines científiques produïxen en la societat.

Un total de 28 panells informatius situats en el Passeig Sud mostren diferents experiments internacionals, amb una important contribució espanyola, que tracten d’aportar coneixement sobre algunes de les incògnites més rellevants en el camp de la física actual com els orígens de l’Univers, de la massa i de la matèria, la naturalesa d’energia i matèria fosca o l’antimatèria.

La mostra de lliure accés, inicia la seua itinerància en la Ciutat de les Arts i les Ciències i, entre altres àmbits, arreplega el naixement de la World Wide Web en el CERN, el desenrotllament de tècniques de diagnòstic i teràpia en Medicina o les aplicacions dels acceleradors de partícules en energies renovables, indústria o estudis sobre patrimoni artístic.

'Del traç a la realitat' en l’Àgora

Fins al 4 de setembre, els visitants de la Ciutat de les Arts i les Ciències podran accedir de forma gratuïta a l’interior de l’edifici de l’Àgora de 10.00 a 20.00 hores. En el seu interior el públic té l’oportunitat de contemplar l’exposició 'Del traç a la realitat" que proposa un recorregut pels distints edificis que componen el complex des dels primers dissenys del projecte fins a la seua construcció.

A través d’imatges, maquetes, projeccions audiovisuals, plans i textos explicatius, els visitants podran descobrir les peculiaritats de cada un dels edificis, comparar les diferents fases del disseny fins a arribar a la seua configuració definitiva i conéixer els detalls més singulars de la seua construcció, iniciada en 1995.

Una altra de les exposicions que poden disfrutar els visitants de forma gratuïta és el 'Jardí d’Astronomia' en l’Umbracle, amb mòduls interactius que expliquen alguns conceptes bàsics com el moviment aparent dels astres, quan es produïxen els solsticis i els equinoccis o què és la declinació solar.

També els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències acullen fins al 30 de setembre l’exposició "Viktor Ferrando. Planet Ferrovia Sector VII. Subcòsmica gravitatòria", un conjunt de sis escultures que l’artista Viktor Ferrando ha dedicat al mestre Zubin Mehta. També en la zona de lliure accés del Museu de les Ciències Príncep Felipe, el públic pot visitar una exposició fotogràfica i tres elements expositius més xicotet que complementen la mostra exterior.