Comença el Nadal solidari en la Ciutat de les Arts i les Ciències

14/12/2012

Mercat ambulant nadalenc, contacontes i tallers, entre altres propostes fins al 6 de gener
Comença el Nadal solidari en la Ciutat de les Arts i les Ciències

El President de la Generalitat, Alberto Fabra, ha inaugurat hui el mercat ambulant nadalenc de la Ciutat de les Arts i les Ciències en un acte on, acompanyat per la consellera d'Educació, Cultura i Esports, Maria José Catalá, ha entregat també els premis als finalistes del concurs de dibuix escolar 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències' .

El dibuix realitzat per Paula Ramírez Vázquez, alumna de 6è de primària del col·legi Santa Teresa de Jesús de Torrent, i que representa un original naixement amb motius de trencadís, s’ha triat per a ser la postal digital amb la que la Ciutat de les Arts i les Ciències felicita enguany el Nadal

Fins al 6 de gener, el complex presenta este mercat ambulant nadalenc i diverses activitats com contacontes, tallers i l'exposició d'un betlem gegant en el Museu, a més d'iniciatives solidàries com és la realització en directe el pròxim 27 de desembre d'un quadre per part dels artistes Horacio Silva i Caló Carratalá, que posteriorment es donarà a la Casa de la Caritat.

En el mercat ambulant, d'accés lliure, els visitants poden recórrer parades de diferents continguts i una pista d'activitats on els més menuts tenen l'oportunitat de conéixer joguets tradicionals, assistir a contacontes, teatre de titelles o pintacares, entre moltes altres opcions.

Els tallers d'antics oficis del Betlem o l'exposició dels sons del Betlem, on el públic interactua amb els objectes exposats i així recuperar sons i instruments, són altres dels continguts que podran visitar-se en esta zona. L'horari serà d'11:30 a 21:30 hores a excepció dels dies 24 i 31 de desembre (fins a les 18:00 hores), 25 de desembre i 1 de gener (a partir de les 17:00 hores), i el 5 de gener (fins a les 20:00 hores)

Així mateix, el carrer Menor del Museu acull l'exposició d'un betlem gegant, una recreació de la Palestina de l'època amb unes mesures de 14 metres de longitud per 4,5 metres de profunditat. Realitzat per l'Associació de Betlemnistes de València, el públic pot observar centenars de figuretes junt amb els seus complements.

L'orografia porta des d'un poble amb el seu dia a dia, fins a l'instant del naixement del Jesús. Junt amb la presència d'aigua, la vegetació també és important ja que apareix representada una gran varietat d'espècies, des d'avets fins a palmeres o salzes. També en l'Oceanogràfic, un dels aquaris de la Sala Oval acull un original naixement format per distintes figures en un escenari original.

Nadal Solidari

La Ciutat de les Arts i les Ciències proposa a més dos iniciatives solidàries. En este sentit, s'han col·locat dos urnes, en el Museu i l'Hemisfèric per a que el públic deixe el seu donatiu, fins al 22 de desembre, a fi de recaptar fons per a les Germanetes d'Ancians Desemparats de Sant Joaquim i Santa Anna.

El dijous, 27 de desembre els artistes Horacio Silva i Caló Carratalá realitzaran un quadre de grans dimensions en directe, una obra que es donarà a la Casa de la Caritat de València per a la seua posterior subhasta.