Comença el programa d'activitats 'Biodiversitat i Medi Ambient'

09/12/2009

Comença el programa d'activitats 'Biodiversitat i Medi Ambient'

L'any 2010 ha sigut declarat oficialment per les Nacions Unides com a Any Internacional de la Diversitat Biològica. Per este motiu, la Ciutat de les Arts i les Ciències ha organitzat un programa d'activitats, gratuït prèvia inscripció, en el que participaran experts nacionals i internacionals i que, davall el títol de ‘Biodiversitat i Medi Ambient', pretenen oferir algunes claus per a la comprensió d'estos temes.

‘Biodiversitat marina antàrtica: Per què hi ha una selva davall d'un desert de gel?', és el títol de la primera conferència que oferirà el professor d'investigació de l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona, Josep María Gili demà dijous, 10 de desembre a les 19:30 hores en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. Gili introduirà els participants en l'oasi de vida de l'ecosistema antàrtic on es coneixen fins a 8.000 espècies diferents. A més, abordarà l'existència d'abundant vida microbiana en l'Antàrtida en forma de microalgues i una gran quantitat d'organismes que s'alimenten de les partícules suspeses en la massa d'aigua arrossegada pels corrents.

La pròxima cita d'este cicle serà el 25 de febrer del 2010 amb la xarrada-col•loqui dirigida a estudiants de 2n cicle d'ESO i Batxillerat ‘Pregunta-li a un científic: En què pensen els animals?' a càrrec de l'etoleg i investigador de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat, Enrique Font. ‘Organismes per a mesurar el temps: arbres, corals, fòssils…' serà el tema de les micro conferències que diversos experts oferiran el 26 de març a estudiants de 2n cicle d'ESO i 1r de Batxillerat.

Els aliments orgànics, funcionals o transgènics centraran la intervenció de l'investigador de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia del CSIC i director científic de Biópolis, Daniel Ramón del 25 de maig.