'Científic per un dia' en el Museu, rapaços i xarrades bioeducatives en l'Oceanogràfic i 'Univers ocult' en l'Hemisfèric, propostes per a les Pasqües

17/04/2014

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats esta setmana
'Científic per un dia' en el Museu, rapaços i xarrades bioeducatives en l'Oceanogràfic i 'Univers ocult' en l'Hemisfèric, propostes per a les Pasqües La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats amb motiu de Setmana Santa. Fins al diumenge 20 d’abril, l’Oceanogràfic obri les seues portes des de les 10 fins a les 20 hores. El Museu de les Ciències obrirà des de les 10 fins a les 19 hores mentres l’Hemisfèric amplia les seues sessions amb projeccions des de les 11 hores fins a les 22 hores, del divendres 17 al diumenge 20 d’abril.

'Científic per un dia' en el Museu

En el Museu, amb els tallers de ‘Ciència a Escena’ els visitants se sorprendran amb curiosos experiments en directe. Fins al 28 d’abril, es pot triar entre els següents tallers i horaris: ‘Fred, fred’ a les 11:45 h, ‘Màgia Química’ a les 17:15 h, i ‘Horror al buit’ a les 16:00 h. També és possible assistir al taller ‘aLUZina!’ els dies 18, 20, 21, 23, 25, i 27 d’abril a les 13:00 h.

En ‘Científic per un dia’ ( 19, 22, 24, 26, i 28 d’abril a les 13:00 h) els més menuts es transformen en grans investigadors. El taller es desenrotlla en una sala ambientada com si fóra un laboratori. Allí els esperen moltes sorpreses des de les clàssiques provetes de colors ‘fumejants’ fins a experiments amb substàncies apegaloses, colors que viatgen pel paper o inclús jugant amb ‘farines’ movedisses.

El taller comença amb diverses experiències que realitzen els divulgadors científics i es plantegen diverses hipòtesis. Els participants experimenten amb la matèria i les seues diferents propietats per a extraure les seues pròpies conclusions. Este taller es realitza en la tercera planta del Museu i és necessari comprar l’entrada al Museu.

Amb el taller ‘Estudi de TV’ els participants exploren tots els mecanismes que intervenen en la gravació d’un programa des del punt de vista del plató i de la sala de control. Es realitza a les 11:45 hores, els dies 18, 21, 22, 23, 24, 25 i 28 d’abril. El Teatre de l’Electricitat i l’Espai dels Xiquets amb sessions contínues des de les 11 a les 18 hores, el Cub de Projecció Infinita en l’exposició ‘Gravetat Zero’, la cadira de gir, l’Acadèmia de l’Espai (amb sessions cada mitja hora des de les 11 a les 18 hores) són altres de les activitats que proposa el Museu de les Ciències i complementen la seua oferta expositiva.

Rapaços en l’Oceanogràfic

El públic que s’acoste a l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències fins a diumenge que ve, 20 d’abril té l’oportunitat de disfrutar novament de les demostracions de vol i xarrades educatives d’aus rapinyaires, una activitat que es mantindrà els caps de setmana durant la primavera i que es desenrotllarà en distints punts del parc al llarg del dia.

Els visitants podran conéixer de prop i disfrutar del vol de distintes espècies, com l’àguila calba americana, de més de 2 m d’envergadura, el milà negre o l’òbila comuna, entre altres. D’esta manera, descobriran aspectes biològics i curiositats d’estes aus, se’ls explicarà la seua importància en l’equilibri natural i les principals amenaces que comprometen la seua supervivència.

També fins al diumenge, 20 d’abril, les mascotes de l’Oceanogràfic, Morsa i Beluga, donen la benvinguda als visitants del parc. Xiquets i majors disfrutaran de les seues animacions i poden fer-se una foto amb elles en horari de 10:30 a 17:00 hores

A més, l’Oceanogràfic proposa diverses activitats que complementen la visita als aquaris Amb ‘L’altre costat de l’aquari’ és possible visitar la zona tècnica de l’Oceanogràfic, recórrer els llocs que el públic no pot veure i conéixer les instal·lacions en què treballen els veterinaris, la zona de recuperació de tortugues o la zona de quarantena, entre altres. Són visites diàries, a les 12:30 hores. 'Passaport Animalia' i 'Entrenador per un dia' són altres de les propostes.
I al llarg del dia, se celebren xarrades bioeducatives impartides per personal de Biologia i Explotació en diferents instal·lacions com és Antàrtic, Àrtic, Aiguamolls i en l’Illa dels Lleons Marins, entre altres.

Descobrix l’Univers ocult en l’Hemisèric
L’Hemisfèric, que celebra esta setmana el seu 16 aniversari, ha estrenat este mes d’abril la pel·lícula 'Univers ocult' una producció de cine en gran format que mostra els llocs més llunyans del nostre univers amb una claredat sense precedents, a través d’imatges capturades per alguns dels telescopis més potents del món. Galàxies, estreles naixent en núvols de gas i pols, la superfície de Mart i espectaculars vistes del Sol, són alguns dels llocs que exploraran els espectadors en un viatge extraordinari per l’espai profund.

La programació de l’Hemisfèric es completa amb “L’últim escull” que permet conéixer els esculls tropicals que apareixen com curioses ciutats davall el mar; “El Misteri del Nil”, que relata el primer descens complet del Nil Blau, i “Egipte. Secrets de les mòmies”, on es recorre la història d’esta civilització a través dels secrets que guarden les mòmies.

També oferix dos animacions infantils en cine digital 3D en una mateixa sessió: “Tortugues 3D”, la increïble aventura d’una tortuga que viatja al voltant del món, i “El Principito 3D”, la màgia de l’entranyable història d’Antoine de Saint-Exupéry.

Entre les novetats, destaca l’activitat ‘Caiacs’ en el llac sud del Museu de les Ciències. Es tracta d’uns caiacs transparents amb capacitat per a 1 a 3 persones. L’horari és de 10 fins a les 20 hores. També continuen les Waterballs, en el llac de l’Hemisfèric, per a aquells visitants que s’atrevisquen a rodar sobre les aigües dins d’una gran bambolla de plàstic, amb una grandària de dos metres de diàmetre. La duració és d’entre 5 i 10 minuts i el seu preu de 5 euros