Ciència interactiva, conéixer les noves tortugues de l'Oceanogràfic o 'El Petit Príncep 3D' de l'Hemisfèric, propostes per al pont

08/10/2012

Última setmana per a visitar l'exposició ‘Sweet' en el Passeig de l'Art de l'Umbracle
Ciència interactiva, conéixer les noves tortugues de l'Oceanogràfic o 'El Petit Príncep 3D' de l'Hemisfèric, propostes per al pont

La ciència més interactiva amb els tallers i demostracions de la Ciència a Escena del Museu de les Ciències, les projeccions "Tortugues 3D+El Príncep Xiquet 3D" en l'Hemisfèric o conéixer les tortugues nounates de l'Oceanogràfic són algunes de les propostes que oferix la Ciutat de les Arts i les Ciències per a gaudir dels festius durant esta setmana.

A més, del 8 al 14 d'octubre s'amplien les sessions de l'Hemisfèric i les activitats del Museu, mentres que en l'Oceanogràfic el divendres 12 d'octubre i el dissabte 13 d'octubre obri les seues portes des de les 10 fins a les 20 hores.

Durant esta setmana, els visitants del Museu de les Ciències podran gaudir tots els dies i per tan sols 2,05 euros (sense necessitat de comprar l'entrada general del Museu) dels tallers ‘Fred, Fred' (sessió a les 11:45 hores), ‘Al roig viu' (sessió a les 13:00 hores) ‘Màgia Química' (sessió a les 17:15 hores) i ‘Horror al buit' (a les 16 hores).

En el Museu de les Ciències (entrada 8.00 € adults i 6.20 € xiquets) ens esperen exposicions com ‘MARVEL superherois', ‘Gravetat Zero' i Bosc de Cromosomes', sales com el ‘Teatre de l'Electricitat' i per als més menuts l'emocionant ‘Espai dels Xiquets' i el ‘Aula Cadet de l'Espai'. Una altra proposta curiosa és conéixer la seua ‘ruta' animal.

Bebés tortugues en l'Oceanogràfic


En la incubadora d'aus de Temperats de l'Oceanogràfic, des de la passada setmana és possible observar en aquaterraris a una trentena de nounats de Tortuga europea (Emys orbicularis) que junt amb la Tortuga leprosa (Mauremys leprosa) són dos de les espècies autòctones de la Comunitat Valenciana més amenaçades per espècies invasores com les tortugues exòtiques, en especial la tortuga de Florida.

Estos exemplars formen part del programa de cria en captivitat dut a terme junt amb la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient dins del desenvolupament del projecte LIFE-Trachemys que perseguix corregir els impactes ambientals negatius que genera la tortuga de Florida sobre el medi natural i sobre les espècies autòctones.

Les activitats ‘Trobada amb pingüins‘ o ‘L'altre costat d'aquari', entre altres, junt amb el recorregut pels diferents aquaris del major parc marí d'Europa on gaudir del Delfinari i observar des de belugues a pingüins, taurons i lleons marins, fins a xicotetes meduses i corals vius, entre 500 espècies diferents, completen una oferta única per a estos dies.

I en l'Hemisfèric s'amplien sessions esta setmana per a que tota la família puga divertir-se amb Tortugues 3D + El Petit Príncep 3D', dos animacions infantils en una mateixa sessió, i també amb Gegants de l'Oceà 3D (Sea Monsters), una aventura prehistòrica que transporta als espectadors 82 milions d'anys arrere en el temps, al període Cretaci, quan una extraordinària diversitat de la vida marina poblava les vastes aigües de l'oceà.

Exposició ‘Sweet' en el Passeig de l'Art

Fins al diumenge 14 d'octubre és possible visitar l'exposició "Sweet" en el Passeig de l'Art de l'Umbracle, de lliure accés. L'artista francesa Laurence Jenkell endolcix amb caramels-bandera l'Umbracle amb les escultures de quasi tres metres d'alçària en forma de gegantins caramels conformen esta original exposició.

També en l'Umbracle, una altra opció atractiva i gratuïta és recórrer el Jardí d'Astronomia, es tracta d'un espai de lliure accés amb maquetes, panells, instruments astronòmics, que es poden manipular per a aprendre principis bàsics de l'Astronomia.

Es tracta de dotze elements amb què observar el moviment aparent de la volta celeste al girar una esfera, i veure com canvia el cel en funció de la ciutat on ens trobem; mesurar l'alçària màxima del Sol sobre l'horitzó; observar com es mou l'ombra del gnòmon a causa del Sol; o saber l'hora solar i civil per mitjà d'un rellotge de sol.