Camps visita l'Aula Magistral del Palau de les Arts Reina Sofia

02/10/2005

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha destacat este matí les àmplies possibilitats que oferix el Palau de les Arts Reina Sofia perquè “independentment del plaer de vindre a escoltar o contemplar una representació o un concert en una de les sales, es pot passar per l’edifici constantment, les 24 hores del dia”.
Camps visita l'Aula Magistral del Palau de les Arts Reina Sofia Camps ha fet estes declaracions després de visitar per segona vegada les obres del Palau de les Arts Reina Sofia acompanyat per l’arquitecte valencià Santiago Calatrava, a l’Aula Magistral del Palau, “una sala que reunirà els millors certàmens d’òpera lírica que es puguen fer en qualsevol racó del món”, ha dit el president.

Aula Magistral
L’Aula Magistral està situada en l’extrem oest de l’edifici principal. S’hi accedix per les dos escales exteriors principals i també disposa d’un accés amb ascensors en les dos orientacions habilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

L’Aula disposa d’un vestíbul totalment envidrat (amb servici de bar i lavabos) que és la carta de presentació al visitant i que està situat sobre la passarel•la d’accés públic a l’edifici.

Este espai té també l’equipament escènic necessari per al bon desenvolupament de congressos i esdeveniments, a més de representacions artístiques. Disposa d’un sistema de ràdio per a possibilitar la traducció simultània, d’una pantalla de projecció, projector i diverses càmeres de vídeo.

Així mateix, l’Aula Magistral disposa d’una gran il•luminació i electroacústica, caixes de comunicació distribuïdes en l’escenari i una cabina de control, entre altres instal•lacions previstes en esta sala.

• Capacitat: 384 persones
• Superfície de l’escenari: 104 m2
• Amplària màxima de la sala: 24,4 m
• Longitud de la sala: 19 m
• Altura màxima: 9,6 m
• Superfície de la sala: 290 m2
• Volum de la sala: 2.200 m3
• Acabat del paviment: fusta de faig

Concerts Inaugurals
La Generalitat Valenciana vol que tots els valencians siguen partícips dels concerts inaugurals del Palau de les Arts Reina Sofia. Per esta raó, les entrades per als dies 9 i 25 d’octubre es distribuiran de forma gratuïta entre els ciutadans de la Comunitat Valenciana.

El cicle de concerts inaugurals del Palau de les Arts comença el dia 8 amb un concert presidit per la reina Sofia, amb la participació de Lorin Maazel i Enrique García Asensio en què seran invitades personalitats de l’àmbit cultural, social i polític.

El concert del dia 9, que comença a les 20.00 hores, tindrà el mateix programa del dia anterior amb lleugeres variacions. El 25 d’octubre el mestre Zubin Mehta dirigirà l’Orquestra Filharmònica d’Israel en la novena simfonia de Beehtoven i començarà també a les 20.00 hores.

9 d’octubre
Per al concert del dia 9 d’octubre, el Consell invita tota la societat i també els alcaldes de la Comunitat Valenciana perquè tots els valencians estiguen representats en la cita històrica que comporta la presentació la Diada de la Comunitat Valenciana del majestuós coliseu multicultural que és el Palau de les Arts Reina Sofia.

Les entrades per a l’acte seran distribuïdes al públic de forma gratuïta el 4 d’octubre a partir de les 10.00 hores en els punts següents: Museu de les Ciències Príncipe Felipe (València), Teatre Arniches (Alacant) i Teatre Principal (Castelló de la Plana).

Abans del concert, el mateix dia 9, la Generalitat Valenciana ha organitzat una gran festa musical oberta en la Diada de la Comunitat Valenciana.

En estos actes paral•lels, la Generalitat ha volgut que les bandes musicals tinguen una participació destacada. Per això, un total de 30 bandes provinents de les tres províncies valencianes celebraran una gran cercavila amb eixida des de diversos punts de la ciutat que confluiran en el Palau de les Arts. Els espectacles a l’aire lliure es completaran amb un espectacle musical del compositor Llorenç Barber als exteriors del coliseu, amb animació de teatre al carrer a càrrec de la companyia valenciana L’Ull i amb un gran castell de focs artificials.

25 d’octubre
Per al dia 25 d’octubre, concert dirigit per Zubin Mehta amb l’Orquestra Filharmònica d’Israel, la Generalitat Valenciana vol fer un reconeixement a la gran cultura i tradició musical valenciana que té el millor exponent en les bandes de música.

Per això, representants de totes les bandes de música de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana seran invitats a l’acte a fi que cada una de les bandes siga present en el concert. Es complix així un desig de la Generalitat Valenciana d’homenatjar un col•lectiu que constituïx un patrimoni social del poble valencià i una de les nostres senyes d’identitat.

La Generalitat també posarà a la disposició del públic entrades gratuïtes que es podran arreplegar el 20 d’octubre, a partir de les 10.00 hores, en els punts següents: Museu de les Ciències Príncipe Felipe (València), Teatre Arniches (Alacant) i Teatre Principal (Castelló de la Plana).

En el programa dels concerts inaugurals del 8 i 9 d’octubre tindran un protagonisme destacat els millors autors de la història de la música valenciana i espanyola simfònica, lírica, d’òpera i sarsuela. La millor història de música valenciana estarà representada per Ruperto Chapí, Josep Serrano, Manuel Penella i Joaquín Rodrigo i hi actuaran figures internacionals de la lírica.

El dia 25 s’interpretarà la simfonia número 9, en re menor, opus 125, Coral. Este concert conclourà amb l’Himne de la Comunitat Valenciana interpretat pel tenor Javier Palacios.