CAC i la Fundació València CF col·laboren en una exposició sobre la ciència de l'esport

21/09/2010

La mostra es podrà visitar a partir de novembre
CAC i la Fundació València CF col·laboren en una exposició sobre la ciència de l'esport La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Fundació València CF han subscrit un conveni de col·laboració entre ambdós entitats per a la posada en marxa de l'exposició "La Ciència de l'Esport amb el València Club de Futbol", que podrà visitar-se al novembre en el Museu de les Ciències Príncep Felipe.

A la firma del conveni han assistit el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Pedro García Ribot, el president de la Fundació València CF, Társilo Piles i el president del València CF, Manuel Llorente. També han estats presents els jugadors David Navarro i Pablo Hernández, així com els exjugadors Vicente Guillot o Fernando Giner, entre altres.

Pedro García Ribot ha destacat que, a través d'este conveni, la Ciutat de les Arts i les Ciències ve a reforçar l'interés del complex per "recolzar totes aquelles iniciatives que incentiven el coneixement de diferents disciplines, en este cas el futbol" i ha afegit que esta col·laboració "permetrà conéixer de forma més profunda la història del club i de tots aquells que han format part d'ell".

Per la seua banda, Társilo Piles ha ressaltat el "marc emblemàtic" d'esta exposició, que sorgix gràcies a una col·laboració que unix dos entitats tan importants com són la Ciutat de les Arts i les Ciències i el València CF.

En l'esport del futbol, la física o la ciència de materials juguen un paper determinant. A través d'esta exposició, el públic coneixerà com la física, o la visió perifèrica poden servir-li a un futbolista per a dissenyar magnífiques jugades en el camp.

Complexos programes d'entrenament per als jugadors monitoritzats per ordinadors, dietes nutricionals medides fins a l'última caloria, equipaments amb teixits d'última generació capaços d'assecar la suor sobre la marxa, sabatilles que distribuïxen de manera adequada l'impacte d'un baló a altes velocitats, i inclús balons amb memòria que recuperen la seua forma inicial després del xut, són alguns dels aspectes que s'explicaran en esta exposició, que estarà ubicada en la tercera planta del Museu i ocuparà una superfície de quasi 900 metres quadrats.

"La Ciència de l'Esport amb el València Club de Futbol" mostrarà també diversos elements relacionats amb la història passada, present i futura del València CF, com a fotografies, arxius sonors, gràfics i audiovisuals, així com els trofeus que ha conquistat el club en els seus més de 90 anys de vida.