La Ciutat de les Arts i les Ciències i Berklee atorguen les beques als estudiants valencians

23/07/2021

Estes ajudes anuals de la universitat nord-americana, de 80.000 euros, s’arrepleguen en l’acord firmat per ambdós institucions en 2020
 La Ciutat de les Arts i les Ciències i Berklee atorguen les beques als estudiants valencians

La Ciutat de les Arts i les Ciències i Berklee atorguen les beques als estudiants valencians per l’acord firmat en 2020 en el que, a més d’estar inclòs este programa de beques, es confirma el compromís de Berklee per potenciar el talent valencià, així com contribuir a la dinamització cultural i musical de la Ciutat de les Arts i les Ciències i la posada en marxa de projectes socials amb vinculació local.  En la firma també es va formalitzar que la prestigiosa universitat nord-americana continuara amb la seua activitat acadèmica en la ciutat de València durant almenys els pròxims vint anys. 

Així doncs, i com a conseqüència d’este conveni, Berklee ha assignat un total de 80.000€ en beques per a quatre estudiants valencians que cursaran, durant l’any que ve acadèmic, algun dels programes de màster que l’escola oferix en el seu campus de València. Els alumnes becats han sigut admesos en els programes de Composició de bandes sonores per a pel·lícules, televisió i videojocs; Producció musical, tecnologia i innovació i Interpretació de músiques actuals i producció musical.

Des de Berklee València, la directora executiva María M. Iturriaga ha assenyalat que 'amb este programa de beques Berklee constata la seua ferma aposta pel talent artístic i musical present en la Comunitat Valenciana al mateix temps que suposa també una forma de reconéixer l’excel·lent acollida que, des de fa quasi una dècada, els valencians han mostrat a la nostra institució. La comunió amb la ciutat, amb les seues institucions i amb les distintes entitats culturals és absoluta i aspirem que continue així per molts més anys”.

Per la seua banda, el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal ha destacat que 'és un honor que València continue acollint l’única seu de la Berklee a Europa, una institució d’altíssim nivell, amb l’objectiu de donar-li consistència i que reflectisca i recale en la societat valenciana, alhora que ajude a l’accés a tan important centre als estudiants valencians'. 

Berklee destinarà fins a 80.000€ anuals en beques, que seran accessibles per a aquells alumnes valencians admesos en qualsevol dels quatre programes màster que l’escola impartix en el seu campus de València: producció musical, tecnologia i innovació; gestió de la indústria musical i de l’entreteniment; composició de música per a pel·lícules, televisió i videojocs; i interpretació de músiques actuals. Les bases per a la pròxima convocatòria estaran disponibles en la web de Berklee València este tardor. 

El programa compta amb una comissió de seguiment en què, a més de Berklee, formen part de la mateixa  representants de la La Ciutat de les Arts i les Ciències i de la Fundació Palau dels Arts. L’assignació dels fons té en compte tant els mèrits artístics, acadèmics i professionals com els recursos econòmics dels candidats.

El campus de Berklee a València ha sigut el primer campus fora dels Estats Units de Berklee College of Music i l’únic a Europa. En l’actualitat Berklee exercix activitats de caràcter cultural, acadèmic i d’interés públic. Cada any passen per les seues aules al voltant de 350 estudiants de més de 40 nacionalitats que es desplacen a viure a la ciutat de València per a completar la seua formació. En total són 40 els estudiants valencians que han passat pel campus de Berklee a València.