'Aterrem en el cometa amb Rosetta' en el Museu de les Ciències per a celebrar la històrica missió de l'ESA

12/11/2014

El Museu instal·la un photocall per a que els visitants es facen un 'selfie' molt espacial amb motiu de l’aterratge de Philae, el mòdul de la sonda Rosetta, que demà descendirà fins a el cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko
'Aterrem en el cometa amb Rosetta' en el Museu de les Ciències per a celebrar la històrica missió de l'ESA

El dimecres 12 de novembre està previst l’aterratge de Philae, mòdul de la sonda Rosetta, en el cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko. Rosetta es convertirà així en la primera missió a estudiar de forma contínua i des de primera fila com evoluciona l’activitat d’un cometa durant el seu viatge al voltant del Sol, a més de ser la primera a intentar un aterratge en este tipus d’objectes i la primera a seguir-ho en el seu viatge al voltant del Sol.

Per a celebrar este acontemiento històric, el Museu de les Ciències ha preparat diverses activitats esta setmana, que coincidix a més amb el seu 14 aniversari. Este és un any clau per a un ambiciós projecte de l’Agència Espacial Europea (ESA). Es complixen 10 anys del llançament de la nau espacial automàtica Rosetta, la missió del qual consistix a aproximar-se al cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko, soltar el mòdul de descens Philae a la seua superfície i, en el seu pas entorn al Sol, investigar el procés d’activació cometaria. El 12 de novembre Phiale aterrarà en la gelada superfície del 67P/Churyumov-Gerasimenko, i l’acompanyarà fins a desembre de 2015, quan la missió finalitze.

Este extraordinari esdeveniment coincidix amb el 14 aniversari del Museu de les Ciències Príncep Felipe. El Museu vol compartir este esdeveniment amb els seus visitants organitzant distintes activitats relacionades amb esta missió: un nou contingut sobre Rosetta en la exposició “Gravetat zero”, un photocall molt especial en el que els visitants podrán fer-se una 'selfie' en el mismo cometa i audiovisuales de l’Agència Espacial Europea

La sonda Rosetta de l’ESA, després de despertar el dia 20 de gener de 2014, després de 31 mesos d’hivernació, va començar la seua aventura per a trobar-se proximamente amb el cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko. Després d’este moment històric des del seu llançament en el 2004, Rosetta està cada vegada més prop de culminar el seu objectiu i missió: aterrar i posar-se amb el mòdul Philae en el cometa.

Foto ESA.