Aprén i divertix-te amb el 'Teatre de l'Electricitat'

18/12/2009

Aprén i divertix-te amb el 'Teatre de l'Electricitat' Campanes que sonen sense tocar-les, veles que s'apaguen amb una vareta metàl•lica sense necessitat bufar, anells ballarines, arcs elèctrics que solquen l'espai, o tubs de neó que s'encenen al tocar els seus extrems, són algunes de les experiències que el públic podrà contemplar a partir del divendres, 13 de novembre, en el Museu de les Ciències amb la nova activitat “Teatre de l'Electricitat”.

El director científic de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Manuel Toharia ha presentat este teatre i ha explicat que s'ha volgut retre homenatge a l'electricitat “a través d'una sèrie de sorprenents experiments que despertaran la curiositat del públic i amb els que es pretén fer comprensibles els conceptes relacionats amb els fenòmens físics que produïx l'electricitat, Uns fenòmens que, hi ha assenyalat Toharia, ”no per ser alguns quotidians deixen de ser sorprenents”.

Un exemple típic són els rajos. Estos succeïxen quan les capes de l'atmosfera més “carregades” i la superfície de la Terra es transferixen energia elèctrica. No obstant això, hi ha més exemples. Diàriament fem ús de l'electricitat. En molts casos a penes nos en adonem, però està quan encenem la llum, quan calfem quelcom en el microones i és essencial en el funcionament dels mitjans de transport.

La primera planta del Museu alberga este ‘Teatre de l'Electricitat' on, davant d'un auditori compost per mig centenar de persones i enmig d'una escenografia que simula el laboratori d'un cientificoinventor, un animador científic anirà posant literalment els pèls de punta amb distintes demostracions.

L'electricitat ens rodeja i també es troba en el nostre interior: el sistema nerviós, per exemple, funciona amb impulsos elèctrics. Costa imaginar un món sense esta forma d'energia que s'han convertit en una de les més importants per al desenvolupament tecnològic a causa de la seua facilitat de producció i al seu gran nombre d'aplicacions.

Nova demostració de ‘La Ciència a Escena'

Tots els objectes emeten energia en forma de calor, inclús el que estan molt freds. Estes i moltes altres curiositats es descobrixen en la nova demostració de ‘La Ciència a Escena' gràcies a una cambra infraroja on el públic podrà comprovar-ho.

També els visitants podran observar com viatja la calor d'un objecte a un altre, així com la diferència entre els animals de sang freda i els de sang calenta amb l'ajuda d'un dragó barbut, o veure la seua imatge en l'espectre infraroig.