Alumnes de l'IES Vila-Roja de Castelló participen en el taller 'Robots'

09/01/2014

És un dels tallers de 'Ciència a escena' del Museu de les Ciències
Alumnes de l'IES Vila-Roja de Castelló participen en el taller 'Robots'

Alumnes de l’IES Vila-roja d’Almassora de Castelló han participat  en el taller ‘Robots’ de la 'Ciència a Escena' en el Museu de les Ciències ‘Príncep Felipe’, un taller entorn del món de la robòtica i les seues aplicacions.

Una de les experiències que han realitzat ha sigut ‘Desafiament a Mart’ en el que han programat el seu propi robot per a una missió en el planeta roig: en l’ordinador han donat les instruccions que es transmeten al robot a través d’infrarojos, de manera que este puga actuar i moure’s “per compte propi”.


Sabies que? Tal dia com hui de 1890 va nàixer l’escriptor txec Karel Capek a què se li atribuïx la invenció de la paraula robot. El terme “robot” va ser utilitzat per primera vegada en 1920 per l’escriptor txec Karel apek en la seua obra teatral R.U.R (Rossum’s Universal Robots), encara que ell mateix va atribuir la seua invenció al seu germà Josef.
Capek, considerat un dels precursors de la ciència-ficció mundial, va estrenar R.U.R en uns quants països el que va facilitar la popularització d’esta paraula. “Robot” derivaria del terme txec “robota” que significa literalment “serf” i de forma figurada “treball penós” o “treball dur” a Txèquia, Eslovàquia i Polònia.

El taller 'Robots' forma part de l'oferta de Ciència a Escena, una sèrie de demostracions i tallers l’objectiu de la qual és divulgar la ciència de forma lúdica sense renunciar al rigor científic.