AGENDA NOVEMBRE CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES

29/10/2018

Continuem mirant cap a Mart amb una observació amb telescopis i nous tallers DIY els caps de setmana
AGENDA NOVEMBRE CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES

Dijous, 8 de novembre de 2018. 19:30 hores. Conferència i observació de Mart.

Conferència 'Viatge interestel·lar a través de la galàxia' per Francesca Figueras. Presidenta de la Societat Espanyola d’Astronomia. Universitat de Barcelona. En l’Audiotorio Santiago Grisolía del Museu dels Ciències. A continuació, es realitzarà una observació astronòmica de Mart a càrrec de l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA)

Dimarts, 13 de novembre de 2018. Conferència Premi Nobel Gerard 't’Hooft

Gerard 't’Hooft, Premi Nobel de Física en 1999 impartirà la conferència 'Hi ha el lliure albir en el món quàntic? Lliure accés, prèvia inscripció, Auditori Santiago Grisolía del Museu dels Ciències a partir de les 19:00 hores.

Dijous, 15 de novembre de 2018. Conferència "Com curar malalties incurables" . 

Conferència Àngela Nieto. Institut de Neurociències. Universitat Miguel Hernández-CSIC 19.30 hores. Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. Conferencia "Com curar malalties incurables" dins del cicle "Una Comunitat amb ciència". De lliure accés, prèvia inscripció.

Dijous 27 de novembre de 2018. 19.30 hores.Conferència "Missions a Mart: reptes tecnològics, èxits i fracassos"

Impartida per Ignacio Arruego. Cap de l’Àrea d’Enginyeria de Sensors Espacials. Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial - INTA.Lliure accés, prèvia inscripció. En esta conferència, Ignacio Arruego, repassarà els enormes reptes tecnològics que és necessari véncer, les tècniques Empleades per a això, els majors èxits de l’exploració del Planeta Rojo i alguns dels seus nombrosos i sonats fracassos.

Agenda tallers DIY (Do IT yourself) 

Dins de 'Passaport de l’Espai' este mes se celebren els tallers següents:

De 11.00 a 12.00 hores.  (Necessària l’entrada del Museu + 1 €)

Taller Constel·lació en 3D. Dissabte 10 i diumenge 11 de novembre.

Submergix-te en el buit interestel·lar i descobrix l’enorme distància que separa a les estreles. Durant la sessió, els assistents podran construir un model tridimensional de la constel·lació d’Orió.

Taller Crea el teu sistema solar. Dissabte 17 i diumenge 18 de novembre.

Descobrix la gran varietat de planetes del sistema solar: gegants gasosos com a Júpiter, planetes rocosos com a Mercuri o els anells de Saturn. Els més menuts també podran gaudir dissenyant un grafiti astronòmic gràcies a la realitat augmentada.

Taller Viatge a Mart. Dissabte 24 i diumenge 25 de novembre.

Assistix al llançament d’un coet… d’aigua; construïx les teues pròpies ulleres 3D i explora alguns dels racons més enigmàtics del planeta roig. Fes els cràters d’impacte més espectaculars i toca, amb les teues pròpies mans, algun dels cràters marcians realitzats amb la nostra impressora 3D.