La Ciutat de les Arts i les Ciències inicia el termini d'inscripció de la sèptima edició de 'Desafiament Robot'

26/11/2014

- Concurs dirigit a alumnes de Secundària, Batxillerat, Cicles Formatius i aficionats a la robòtica de tota Espanya - La competició es realitzarà en el Museu el 8 de maig de 2015
La Ciutat de les Arts i les Ciències inicia el termini d'inscripció de la sèptima edició de 'Desafiament Robot'

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha posat en marxa la sèptima edició del concurs “Desafiament Robot”, una iniciativa en què s’implica a aficionats a la robòtica, professors i alumnes de centres escolars de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de tota Espanya, perquè desenrotllen un projecte tecnològic relacionat amb la robòtica. El termini per a inscriure’s finalitza el 26 de gener de 2015 i la competició es realitzarà en el Museu de les Ciències el 8 de maig de 2015.
En esta edició es vol retre homenatge les persones que arrisquen les seues vides quan es produïx una catàstrofe. D’esta manera, el desafiament per a les categories LEGO i Lliure consistirà a dissenyar un robot que arribe al lloc de l’accident en el mínim de temps possible de forma segura (prova de Velocitat) i després siga capaç de salvar les víctimes que han quedat atrapades en un incendi (prova de Rescat).

A més, en la categoria especial es realitza una única prova denominada “Ball” en la qual els robots guanyadors són aquells capaços d’ajustar-se millor al ritme que marca la música i es premia la coreografia més completa i original. També enguany s’oferix una nova categoria “Projectes” en què els equips hauran de presentar la millor solució robòtica a un problema mediambiental.

Paral·lelament a la competició, Desafiament Robot alberga zones d’exhibició on empreses i institucions de referència del món de la robòtica mostren al públic i en primícia, els seus projectes d’investigació, iniciatives i últims productes. En esta ocasió estaran presents la Universitat Politècnica de València (UPV); l’Institut d’Automàtica i Informàtica Industrial de la UPV; la Universitat de València i Omrom Electronics Ibèria, S.A.

Més informació 'Desafiament Robot 2015'