La nova exposició 'Viral. Una experiència contagiosa' aborda el fenomen del contagi des de la biologia fins a la psicologia o la ciència de xarxes

15/06/2022

Es tracta d'una mostra interactiva que s'exposa per primera vegada a Espanya
La nova exposició 'Viral. Una experiència contagiosa' aborda el fenomen del contagi des de la biologia fins a la psicologia o la ciència de xarxes

El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, ha destacat 'el paper fonamental que la ciència ha exercit en els últims anys ja que gràcies a ella tenim vacunes i fàrmacs' per a lluitar contra la COVID-19. Torres ha inaugurat la nova exposició 'Viral' en el Museu de les Ciències, acompanyat per la directora del Pavelló del Coneixement de Portugal,  Rosalía Vargas, la responsable d'Educació d'aquest centre Sofía Lorenzo i la catedràtica de microbiologia de la Universitat  CEU Cardenal Herrera, Teresa Pérez.

El director general ha explicat que esta mostra "aborda les múltiples facetes del fenomen del contagi, des de biologia, epidemiologia i salut pública, fins i tot en ciència de xarxes, Psicologia o ciències socials, com és el seu impacte en les nostres vides, tot això a través de 25 mòduls interactius".

En la seua intervenció, Antonio Torres ha assenyalat que espera que aquest nou contingut del Museu de les Ciències que va ser centre de vacunació massiva de la Generalitat Valenciana "contribuïsca a conscienciar a tota la societat sobre què és el contagi, els efectes que té i la manera de previndre'l o poder evitar-lo".

'Atrapats en la xarxa', 'Jo badall, tu badalles', 'Es va fer viral!', saber què és el major responsable d'un contagi o quin percentatge del nostre cos són bacteris, fongs o virus, atrapar amb un ganxo microorganismes de peluix i rebre informació sobre els mateixos o descobrir (i comprovar) per què és tan viral el riure, són alguns dels jocs interactius amb els quals el públic aprén nous conceptes. 

'Viral. Una experiència contagiosa' ha sigut produïda en consorci pel Pavelló del Coneixement de Portugal en col·laboració amb els museus museos Cité des Sciences et de l'Industrie (París) y Heureka (Helsinki), centres que han acollit aquesta exposició de manera consecutiva. S'ha completat amb informació actualitzada sobre el virus SARS-CoV-2 que produeix la malaltia COVID-19. Per a la seua exhibició en la Ciutat de les Arts i les Ciències, la mostra amplia el contingut original amb dues sales audiovisuals i una zona exterior destinada a activitats infantils.