EL MUSEU ORGANITZA ESTE CAP DE SETMANA TALLERS DIY 'ALLUNATGE EXTREM' DINS DE LA NOVA EDICIÓ DE 'PASSAPORT A l'ESPAI

01/12/2016

- En taquilles del Museu i Hemisfèric els visitants poden sol·licitar  el 'Passaport a l’Espai’  
EL MUSEU ORGANITZA ESTE CAP DE SETMANA TALLERS DIY 'ALLUNATGE EXTREM' DINS DE LA NOVA EDICIÓ DE 'PASSAPORT A l'ESPAI

El Museu de les Ciències oferix este cap de setmana per al públic general nous tallers realitzats en col·laboració amb l’Agència Espacial Europea (ESA) i que formen part de la proposta de “Passaport a l’Espai'. El dissabte 3 i el diumenge 4 de desembre de 11:00 a 12:00 hores es realitzarà el Taller “Do it your self. Allunatge extrem” en què els participants fabricaran el seu propi sistema per a aconseguir amb èxit un delicat 'allunatge' i véncer a la gravetat.

Una breu introducció sobre història de les missions a la Lluna i com hem pogut alunizar en diverses ocaciones, com es preparen els mòduls per a explorar el satèl·lit o per què en canvi és tan difícil aterrar a Mart, són alguns dels temes que plantegen els divulgadors científics mentres es realitza esta activitat. Els participants dissenyen el seu propi 'mòdul lunar' amb materials que amortisquen la seua caiguda des de la terrassa exterior del Museu. L’objectiu és que es posa suaument de manera que el contingut del mòdul- un ou- arribe a la superfície 'lunar' sense patir cap dany. 

Els tallers  formen part de l’oferta de 'Passaport a l’Espai', una proposta que reunix els continguts relacionats amb l’astronomia de la Ciutat dels Arts i els Ciències.  Els socis del Club CienciAmics o del Club de la Ciutat dels Arts i els Ciències podran participar de forma gratuïta en esta activitat prèvia reserva. Per al públic general el preu és d’1 euro sempre que s’adquirisca l’entrada al Museu. 

Passaport a l’Espai

La Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb l’Agència Espacial Europea (EIXA) organitza per tercer any consecutiu la iniciativa 'Passaport a l’Espai' que reúne  els continguts relacionats amb l’astronomia de la Ciutat dels Arts i els Ciències como els planetaris de l’Hemisfèric, els mòduls interactius 'Simulador espacial' i 'Cadet de l’Espai', tallers DIY o conferències. Es pot sol·licitar el 'Passaport a l’Espai' en les taquilles del Museu o de l’Hemisfèric. 

Cada vegada que el visitant participe en alguna de les activitats assenyalades, es li cuñará en la casella corresponent. Fins al 21 de maig de 2017, podran omplir el seu passaport per a aconseguir almenys 4 encunys en el cas de menors de 8 anys i sis encunys per a xiquets de 8 anys o majors. Tras entregar el seu passaport amb les proves corresponents validades, participaran en un sorteig de visites guiades al Consorci Valencià de l’Espai, a l’Observatori Astronòmic d’Aras de los Olmos o a les instal·lacions de l’Agència Espacial Europea a Madrid entre altres premis.