El taller 'Robotets' introduïx als xiquets de 4 a 8 anys en el món de la robòtica

28/11/2016

És el nou taller de 'La Ciència a Escena'
El taller 'Robotets' introduïx als xiquets de 4 a 8 anys en el món de la robòtica

El nou taller 'Robotets' que es realitza en el Museu de les Ciències introduïx als xiquets de 4 a 8 anys en el món de la robòtica mentres programen uns xicotets robots amb forma d’insecte. És l’experiència que hui han viscut 24 alumnes del col·legi CEIP Sant Pascual de Torrent que s’han convertit en 'programadors' de 'Blue Bot', a qui han dirigit perque complira diferents missions, com formar paraules sobre una làmina amb lletres, resoldre operacions aritmètiques o arribar a un punt determinat.

En cada pas, 'Blue Bot' es mou 15 centímetres cap a l’esquerra, dreta, arrere o avant. Els participants distribuïts en diversos grups han de programar els moviments de 'Blue Bot' amb els botons indicats mentres els divulgadors científics els expliquen com aconseguir els objectius que els plantegen. 

Este taller és una de les novetats de 'La Ciència a Escena' per al nou curs escolar, junt amb 'Naturalesa elèctrica', dos propostes amb les que s’amplia l’oferta de tallers d'Infantil i Primària.  En 'La Ciència a escena' els alumnes assistixen a demostracions amb experiments científics. L’objectiu és divulgar la ciència d’una manera diferent, potenciant els aspectes més lúdics, sense renunciar al rigor científic.

Els tallers són una representació d’experiments amb un fil conductor, amb un públic principalment escolar de dilluns a divendres i que durant els caps de setmana així com dates especials es dirigix a tots els visitants.