'Talking brains: programats per a parlar' proposa un viatge interactiu al cervell i a l'origen del llenguatge

02/04/2019

Hui s'ha inaugurat esta exposició
'Talking brains: programats per a parlar' proposa un viatge interactiu al cervell i a l'origen del llenguatge

El director general de la Ciutat de les Arts i els Ciències, Enrique Vidal, el director de l'Àrea de Divulgació Científica de CosmoCaixa de la Fundació Bancària 'La Caixa', Jordi Portabella i el director de Banca d'Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Fernando Correll, han inaugurat l'exposició 'Talking Brains. Programats per a parlar' en el Museu de les Ciències. 

Es tracta d'una exposició original de Cosmocaixa que submergix al públic en el fascinant món del cervell lingüístic. Davall l'aparent diversitat de les 7.000 llengües del món, s'amaga una facultat compartida pels sers humans: el llenguatge. Les llengües (orals o de signes) s'assemblen molt més del que aposten. Quan s'observa de prop, en realitat són la cara visible d'un sistema que impregna pràcticament tot el que pensem i el que som. 

Els i les visitants podran viure una experiència personalitzada gràcies a la tecnologia d'identificació per radiofreqüència. A més, la mostra interactiva és una aposta inclusiva per la diversitat funcional de les persones. 

La realitat virtual, les noves tècniques com l'encefalografia i diversos experiments de psicolingüística es donen cita en esta exposició, que permet observar què és capaç de fer un cervell al mig segon i què pot afectar-lo quan presenta una patologia. 

També es podran posar en la pell d'una persona que patix un trastorn lingüístic. La importància de la investigació puntera per a poder diagnosticar i tractar problemes mèdics a fi d'avançar en el coneixement del cervell és un dels punts destacats de la mostra; per això l'exposició incorpora experiments que es duen a terme en els centres d'investigació punters en neurocirurgia i medicina fetal.