Més de 500 estudiants es presenten a la primera edició del certamen ‘Acció per clima’ organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències

05/03/2021

- El Museu de les Ciències ha preparat activitats per a celebrar la ‘Setmana del planeta’ (del 22 al 28 de març) i se suma de nou a la “L'Hora del ¨Planeta” el dissabte 27 de març. - La final del concurs ‘Acció pel Clima’ serà el 26 de març i compta amb la col·laboració de Global Omnium i Reciclamás per a premiar a les millors idees per al desenvolupament sostenible.
Més de 500 estudiants es presenten a la primera edició del certamen ‘Acció per clima’ organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències

Més de 500 estudiants en 55 equips diferents es presenten a la primera edició del concurs ‘Acció pel Clima’ la final i el lliurament de premis del qual serà el pròxim 26 de març. Serà una de les activitats que formaran part de la “Setmana del Planeta” organitzada per la Ciutat de les Arts i les Ciències del 22 al 28 de març.

El Museu acollirà diverses activitats de divulgació, com a conferències, la final del concurs escolar dedicat al desenvolupament sostenible i l'ampliació en format digital de l'exposició ‘Davant el canvi, canviem’ dedicada al canvi climàtic. A més, el dissabte 27 de març la Ciutat de les Arts i les Ciències participa de nou en la iniciativa internacional ‘L'Hora del planeta’ amb l'apagada dels edificis des de les 20.30 h a les 21.30 hores.

El divendres 26 de març es realitzarà de manera en línia la final del concurs ‘Acció pel Clima’ en el qual han participat més de 500 estudiants distribuïts en 55 equips diferents. Aquest certamen compta amb la col·laboració de les empreses Global Omnium i Reciclamás que a més d'aportar els premis per als guanyadors formen part del jurat en les diferents categories. Crear un hort escolar, aplicar les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar), com podem estalviar aigua o dissenyar un projecte STEM sostenible són els quatre desafiaments mediambientals que s'han proposat a estudiants.

Conferencies canvi climàtic

El dimarts 23 de març, Dia Mundial de la Meteorologia, està prevista la conferència en línia ‘Canvis climàtics en la història geològica’ impartida per Rafael Fernández Rubio  Premio Jaume I Protecció del Medi Ambient (2006) i catedràtic emèrit de la Universitat Politècnica de Madrid.

El dijous 25 de març tindrà lloc la conferència “Els desafiaments científics, socials i econòmics del canvi climàtic”, a càrrec de Fernando *Valladares, director del grup d'Ecologia i Canvi Global en el Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC). Totes dues conferències seran en línia i ja està oberta la inscripció en la web de Ciutat de les Arts i les Ciències.