La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza del 22 al 28 de març una 'Setmana del Planeta' amb activitats de divulgació i conferències sobre el canvi climàtic

21/03/2021

- La final del concurs 'Acció pel clima' serà el divendres 26 de març, amb la col·laboració de Global Omnium i Reciclamás per a premiar les millors idees sostenibles - El dissabte 27 de març la Ciutat de les Arts i les Ciències participa de nou en 'L'Hora del Planeta' amb l'apagada dels seus edificis des de les 20.30 h a les 21.30 h
La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza del 22 al 28 de març una 'Setmana del Planeta' amb activitats de divulgació i conferències sobre el canvi climàtic

La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza una 'Setmana del Planeta' del 22 al 28 de març. Així, el Museu de les Ciències acollirà diverses activitats de divulgació, com ara conferències, la final del concurs escolar 'Acció pel clima', dedicat al desenvolupament sostenible, i l'ampliació en format digital de l'exposició 'Davant del canvi, canviem', dedicada al canvi climàtic.

El dissabte 27 de març la Ciutat de les Arts i les Ciències participa de nou en la iniciativa internacional 'L'hora del planeta' amb l'apagada dels edificis, des de les 20.30 h a les 21.30 h.

El dimarts 23 de març, Dia Mundial de la Meteorologia, està prevista la conferència telemàtica 'Canvis climàtics en la història geològica', impartida per Rafael Fernández Rubio, Premi Jaume I de protecció del medi ambient (2006) i catedràtic emèrit de la Universitat Politècnica de Madrid. La conferència podrà seguir-se en directe. (consulteu ací)

El dimecres, 24 de març, a les 11 hores la investigadora Iris Hendriks, de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (Imedea) (UIB-CSIC), respondrà a les preguntes d'estudiants de Secundària i Batxillerat dins de la iniciativa 'Pregunta a una científica'. El tema serà la vegetació costanera i com les plantes submergides ajuden en la lluita contra el canvi climàtic.


L'alumnat descobrirà de primera mà el treball que efectua i l'abast i importància de la seua investigació. L'activitat serà en línia a través d'aquest enllaç: consulteu ací.

Els col·legis interessats a enviar les seues preguntes poden fer-ho al correu divulgacion@cac.es amb les dades del centre i els noms dels i les alumnes que formulen les qüestions, entre els quals es farà una selecció.

El dijous 25 de març tindrà lloc la conferència 'Els desafiaments científics, socials i econòmics del canvi climàtic', a càrrec de Fernando Valladares, director del grup d'Ecologia i Canvi Global al Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC). Podrà seguir-se en directe en aquest enllaç: consulteu ací.

'Acció pel clima'

Més de 500 estudiants en 55 equips diferents s'han presentat a la primera edició del concurs 'Acció pel clima'. La comunicació dels guanyadors serà en directe el pròxim divendres 26 de març i podrà seguir-se en aquest enllaç: consulteu ací.

El certamen ha comptat amb la col·laboració del Comité d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències i de les empreses Global Omnium i Reciclamás que, a més d'aportar els premis per als guanyadors i guanyadores, formen part del jurat en les diferents categories. Crear un hort escolar, aplicar les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar), com estalviar aigua o dissenyar un projecte STEM sostenible són els quatre desafiaments mediambientals que s'han proposat als i les estudiants.