La Ciutat de les Arts i les Ciències s'unix a la celebració de la Setmana Mundial de l'Espai 'Woman in Space'

04/10/2021

- El dissabte 9 d'octubre la professora Mónica Pallardó del Observatori Astronòmic de la Universitat de València realitzarà el taller 'Buscant vida pel sistema solar' - Es posa en marxa la huitena edició de 'Passaport a l'Espai' en col·laboració amb l'Agència Espacial Europea dedicat als continguts sobre astronomia de la Ciutat de les Arts i les Ciències
La Ciutat de les Arts i les Ciències s'unix a la celebració de la Setmana Mundial de l'Espai 'Woman in Space'

La Ciutat de les Arts i les Ciències s'unix a la celebració de la Setmana Mundial de l'Espai del 4 al 10 d'octubre, que enguany porta per lema 'Women in Space', amb una nova convocatòria a partir de demà del 'Passaport a l'Espai' i activitats especials.

Les persones interessades podran activar en la web el seu passaport digital per a anar emplenat els continguts d'astronomia als quals acudisquen i que la Ciutat de les Arts i les Ciències organitza al llarg de l'any com a visites guiades, tallers, conferències o planetaris. Entre el públic participant se sortejaran visites a les instal·lacions de l'Agència Espacial Europea i de la NASA a Madrid, a l'Observatori Astronòmic d'Aras de los Olmos o al Consorci Espacial Valencià.

El dissabte 9 d'octubre està previst el taller dissenyat i realitzat per la professora Mónica Pallardó que és coordinadora didàctica de la "Aula del Cel" del Observatori Astronòmic de la Universitat de València i experta en la transmissió del coneixement astronòmic als més joves. Els seus dos últims llibres, "L'increïble viatge de l'Apol·lo 11" i "Buscant vida pel sistema solar", són un clar exemple de com motivar als joves a través d'una trepidant història repleta de curiositats científiques.

Una altra de les activitats serà el concert interpretat per estudiants de Berklee College of Music en el cicle 'Un llac de concerts' que el divendres 8 d'octubre estarà dedicat a les dones en l'espai.

El 'Passaport a l'Espai' té com a objectiu despertar l'interés per l'astronomia i les ciències de l'espai. El públic gaudix i aprén realitzant diferents activitats en família, que estan recomanades, especialment, a partir dels 6 anys.

Les projeccions dedicades al Cosmos del Hemisfèric, el Simulador Espacial, l'exposició 'Gravetat Zero' i la visita guiada a l'exposició "Mart. La conquesta d'un somni" en el Museu de lEs Ciències, a més de les conferències de divulgació d'astronomia i la visita al 'Jardí d'Astronomia' en el Umbracle, són algunes de les activitats proposades. La manera de participar a fer una foto al tiquet de compra, enviant-la al correu pasaportealespacio@cac.es.

En el cas del 'Jardí d'Astronomia', un espai de lliure accés, als participants se'ls convida a compartir en xarxes socials la foto d'un dels mòduls citant els comptes oficials de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb l'etiqueta #PasaportealEspacio.

El termini per a completar el passaport finalitza el 19 de maig de 2022; els menors d'11 anys han d'emplenar almenys 4 encunys i els majors d'11 anys un total de 5 activitats.

Després d'emplenar el passaport amb les proves validades, entre els participants se celebra el sorteig i poden guanyar visites als complexos de l'Agència Espacial Europea i de la NASA a Madrid, a l'Observatori Astronòmic d'Aras de los Olmos o al Consorci Espacial Valencià.