Realitat virtual i jocs interactius acosten Mart al públic en l'exposició del Museu dels Ciències dedicada al planeta roig

19/08/2019

- 'Biblioteca virtual', 'Benvinguts a Mart' i 'Missió a Mart 3D' busquen la interactivitat amb el públic 
Realitat virtual i jocs interactius acosten Mart al públic en l'exposició del Museu dels Ciències dedicada al planeta roig

L'exposició 'Mart. La conquesta d'un somni' disposa d'interactius que permeten conéixer com és aquest planeta en un recorregut per les principals fites entorn del coneixement i l'exploració espacial de Mart. 

La 'Biblioteca virtual' és un mòdul desenvolupat en col·laboració amb el Museu Copernicà de Roma. S'hi poden fer consultes de llibres d'astronomia de l'arxiu del Museu Copernicà per mitjà de pantalles tàctils de gran format i llibres amb projecció interactius. També proposa un joc entorn de la figura de Galileo Galilei en el qual el públic ha de resoldre endevinalles i superar diferents proves que apareixen en les pantalles. 

El mòdul 'Benvinguts a Mart' ofereix diversa informació sobre el planeta roig a través d'un assistent virtual que ens rep des d'un imaginari futur centre de recepció de visitants a Mart. Una pantalla gegant simula l'holograma d'un personatge que dona la informació meteorològica similar a la terrestre, però amb les dades rellevants per als nous colons marcians, així com indicacions sobre mesures de seguretat durant la visita als turistes terrícoles. Aquest mòdul és fruit del projecte de col·laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI). 

El públic també pot experimentar una autèntica missió a Mart en el mòdul de realitat virtual. En accedir-hi es converteix en comandant d'una estació científica al planeta roig que ha de completar tres proves (no recomanat per a xiquets menors de 13 anys).