Estudiants del ol·legi Claret de Xàtiva guanyen el primer premi del concurs Reacciona! de química organitzat per la Ciutat de lrs Arts i less Ciències i la Real Societat Espanyola de Química

22/05/2020

- Es tracta de l’únic concurs escolar de la Ciutat de les Arts i  les Ciéncies que no s’ha cancel·lat a causa del confinament - Els equips participants han preparat els experiments des de casa
Auditori del Museu de les Ciéncies en una final del concurso sobre química Reacciona!

Un grup d’estudiants del col·legi Claret de Xàtiva de València ha guanyat el primer premi de la novena edició del concurs escolar Reacciona! sobre química. El seu treball 'Determinació experimental de fórmules' ha rebut el suport del jurat i mostra a través d’enginyosos experiments com conéixer la fórmula empírica del sulfat de coure (II) hidratat i la fórmula molecular del clorur de zinc. 

El concurs Reacciona!, organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la secció territorial de València de la Real Societat Espanyola de Química  (RSEQ-VAL) ,  promou la importància de la química i invita a realitzar un projecte en forma de vídeo explicatiu sobre algun procés químic. 

El segon premi ha sigut per a l’equip de l’IES Maestrat- Sant Mateu de Castelló amb el seu projecte 'Mites i realitats de la sembra de núvols' amb experiències senzilles que expliquen esta tècnica. Per la seua banda, estudiants del col·legi Maristes Sagrado Corazón han obtingut el tercer premi gràcies al seu treball 'Joc d’alcohols qui guanyarà? en el que han construït un destil·lador casolà per a obtindre biocombustibles a partir de cítrics. 

En total 50 projectes, en el que han participat 167 estudiants, s’han inscrit enguany a la novena edició del concurs dirigit a alumnes de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional Grau Mitjà de tota Espanya. Cal destacar que part dels experiments i el treball ho han realitzat des de casa a causa del confinament. 

En esta ocasió, a més d’estudiants de la Comunitat Valenciana, han participat també de Castella i Lleó, Andalusia. Múrcia, Catalunya i castella-la Manxa. L’objectiu d’esta iniciativa és destacar la importància de la química en el desenrotllament de la societat i promoure l’interés per esta disciplina entre els jóvens. 

El primer premi està dotat de 1.200 euros, el segon premi de 600 euros i el tercer de 300 euros. La concessió del premi correspondrà en un 50% al centre escolar i el 50% restant als components de l’equip Els premis estan finançats per la Secció Territorial de València de la RSEQ.