Puig destaca la col·laboració entre institucions acadèmiques i culturals en l’organització de "Els nostres dinosaures"

11/07/2016

El cap del Consell ha qualificat esta mostra com una oportunitat idònia per a conéixer de prop la història del planeta
Puig destaca la col·laboració entre institucions acadèmiques i culturals en l’organització de

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha assistit a la inauguració de la mostra "Els nostres dinosaures", en el Museu de les Ciències. Allí, ha destacat la col·laboració realitzada entre institucions culturals i acadèmiques per a donar forma a una exposició que ha qualificat com una oportunitat idònia per a conéixer més de prop la història del nostre planeta. 

El cap del Consell ha destacat l’esforç realitzat pels espais acadèmics i culturals de tota la Comunitat Valenciana per a "convergir en una proposta per a millorar la informació bàsica, la didàctica i la pedagogia per als ciutadans que volen acostar-se a este món meravellós que és el dels dinosaures". Per este motiu, ha convidat els ciutadans a què aprofiten l’oportunitat d’aprendre i entendre millor la nostra història

En la inauguració d’esta exposició també han estat presents el rector la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el secretaria autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer.  

Este últim ha comentat que 'Els nostres dinosaures' és un exemple de la "transversalitat" de la Comunitat Valenciana, ja que, com ha indicat, un total de 23 municipis, a través dels seus ajuntaments, "s’han implicat, s’han compromés i han cedit generosament per a enriquir l’exposició". 

La mostra ha sigut organizada per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat de València, i ha comptat amb la col·laboració del Museu de Geologia de la Universitat de València (MGUV), la Xarxa de Museus i Col.leccions de Paleontologia de la Comunitat Valenciana i el Museo Geominero (Institut Geològic i Miner d’Espanya), entre altres. 

Amb 2.200 metres quadrats de superfície, "Els nostres dinosaures" reunix més de 600 peces. De elles, un 90% són reals i la resta són rèpliques i maquetes. Per procedència, un 41% són de la Comunitat Valenciana, un 19% d’altres zones d’Espanya i la resta d’Amèrica, Xina, El Marroc, Polònia, França o Anglaterra, entre altres.