La mostra 'Pioneres de l'enginyeria' conclou l'1 de juny el període d'exposició als exteriors del Museu de les Ciències

28/05/2021

La mostra destaca figures clau com Araceli Sánchez Urquijo (1920-2010) i María José Pelufo, la primera dona que va obtindre el títol a la Comunitat Valenciana en 1977
La mostra 'Pioneres de l'enginyeria' conclou l'1 de juny el període d'exposició als exteriors del Museu de les Ciències

La Ciutat de les Arts i les Ciències s'acomiada de l'exposició 'Pioneres de l'enginyeria'. El públic podrà visitar aquesta mostra de lliure accés fins dimarts que ve 1 de juny, data en la qual conclou el període d'exposició als exteriors del Museu de les Ciències.

'Pioneres de l'enginyeria' està realitzada en col·laboració amb la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València i aborda la temàtica de com la dona ha ingressat en l'Enginyeria de Camins, Canals i Ports.

L'exposició destaca la figura d'Araceli Sánchez Urquijo (1920-2010), una 'xiqueta de la guerra' l'obra de la qual va assolir impacte internacional. A més, proposa una aproximació a les primeres professionals de la matèria en l'àmbit valencià, pioneres formades a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de la Universitat Politècnica de València o que han desenvolupat la seua activitat al nostre territori.

Entre les quals es troba María José Pelufo, la primera dona que va obtindre el títol a la Comunitat Valenciana en 1977, la trajectòria professional de la qual ha fet que esdevinga pionera de la investigació.