La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats fins al 12 d’abril

31/03/2021

Últimes setmanes per a visitar l’exposició d’art 'Galàxia Hung' L’Hemisfèric projecta el planetari infantil 'Astromenuts' i les pel·lícules 'Caminant entre dinosaures', 'Amazon Adventure' i 'American Wild' Les exposicions interactives 'Play. Ciència i música' i 'Mart. La conquista d’un somni', a més dels experiments en directe, l’oferta més pròxima en el Museu de les Ciències
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats fins al 12 d’abril

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats fins al 12 d’abril amb diferents propostes d’oci com les exposicions 'Play. Ciència i música' i 'Mart. La conquista d’un somni', les mostres gratuïtes 'Hyperloop' i "Pioneres de l’Enginyeria" o els experiments de 'La Ciència a Escena' que es realitzen tots els dies.

Destaca a més l’oferta infantil amb el planetari 'Astromenuts' els dissabtes a les 12 h i l’exposició 'Érase una vez...la ciencia de los cuentos', així com les barques i caiacs amb què es pot navegar pel llac. Per a facilitar la visita en els dies festius 2 i 3 d’abril el Museu dels Ciències obrirà fins a les 21 hores. La resta de dies, l’horari serà de 10 hores a les 19 hores.

La ventilació anti COVID del Museu de les Ciències i l’Hemisfèric ha sigut verificada per investigadors del CSIC després de monitoritzar la qualitat ambiental registrada per mesuradors instal·lats en unes quantes zones d’ambdós edificis. A més, des de juny de 2020 la Ciutat dels Arts i els Ciències compta amb el segell 'Safe Tourism Certified' creat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Respecte d’això continuen les mesures adoptades quant a reducció i control d’aforament, desinfecció i senyalització d’itineraris per a garantir la distància social i evitar aglomeracions.

Ciència en directe

Entre les propostes del Museu dels Ciències, destaquen els experiments en directe amb els tallers "Química en acció" per a un públic a partir de 8 anys i de "La ciència invisible” recomanada a partir dels 10 anys. Hi ha diverses sessions al llarg del dia, se celebren en sales ubicades en la planta baixa del Museu, en El Carrer Menor i l’entrada és 3,5 euros per taller i persona.

També en l’entrada al Museu s’ha instal·lat un photocall dedicat al món dels dinosaures tematitzat amb la pel·lícula ''Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D' que es projecta en l’Hemisfèric. Del passat al futur en El Carrer Menor. Fins al 2 de maig, estarà exposada la càpsula hyperloop dissenyada per l’empresa valenciana Zeleros. La mostra 'Zeleros Hyperloop: viatjar a 1.000 km/h” presenta una maqueta, un prototip del vehicle i un mural sobre la seua història.

'Play. Ciència i música', 'Mart. La conquista d’un somni', el nou espectacle del 'Teatre de la Ciència' i el contacontes d’Era’s una vegada. La ciència dels contes' són altres de les propostes del Museu dels Ciències.

Planetari infantil 'Astromenuts'

El planetari ‘Astromenuts’ de l’Hemisfèric descobrix al públic familiar els secrets del dia i la nit, les fases de la Lluna o les meravelles que tanquen les constel·lacions. En un vertiginós viatge a través del sistema solar recorren planetes i intenten atrapar alguna estrela que troben pel camí. Una manera d’iniciar-se en les ciències de l’espai a través de divertits dibuixos, històries i animacions. Els dissabtes a les 12 hores en l’Hemisfèric.

Les pel·lícules IMAX 'Amazon Adventure', 'American Wild', 'Viatge a l’Espai. Pròxima parada Mart', 'Caminant entre dinosaures: Planeta Prehistòric 3D' i "Viatjant amb la llum", un programa de planetari en format fulldome, són altres de les propostes de l’Hemisfèric.

'Galaxia Hung' fins al 12 d’abril

Esta mostra reunix un total de 14 escultures, deu d’elles instal·lades en el Passeig de l’Art de l’Umbracle i quatre en el llac nord de l’Hemisfèric. Es tracta d’obres inspirades en la cultura taiwanesa i la vida quotidiana de Taiwan amb els colors brillants que s’observen en els patrons tradicionals taiwanesos.

També en els exteriors es pot visitar la mostra "Pioneres de l’Enginyeria", realitzada en col·laboració amb la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València, aborda com la dona ha ingressat en l’Enginyeria de Camins, Canals i Ports.

Una altra de les activitats que poden realitzar els i les visitants és navegar pel llac de l’Hemisfèric amb la xicoteta flota de caiacs i barquetes que ja estan disponibles perquè el públic 'explore' de forma diferent un dels espais més característics del complex.