L’Hemisfèric oferix el planetari 'Les Nocturnes d’estiu' i l’estrena IMAX 'Apol·lo 11. Primers Passos'

28/05/2019

A partir de juliol 
L’Hemisfèric oferix el planetari 'Les Nocturnes d’estiu' i l’estrena IMAX 'Apol·lo 11. Primers Passos'

L’Hemisfèric proposa per a estiu un nou cicle de planetari narrat en directe 'Les Nocturnes' dedicat al cel estival i també l’estrena de la pel·lícula  IMAX 'Apol·lo 11. Primers passos' amb motiu del 50 aniversari de l’arribada d’esta missió a la Lluna. 

Les sessions de 'Les Nocturnes d’estiu' es realitzaran de l’1 de juliol al 8 de setembre els dijous a les 21:00 hores (excepte el 18 de juliol) i els dissabtes a les 22:00 hores. Un planetarista explicarà al públic com és el cel nocturn estival i les constel·lacions més representatives d’esta època de l’any. Nebuloses, cúmuls estel·lars i restes d’estreles moribundes es revelen de forma espectacular gràcies al sistema de projecció de l’Hemisfèric. Tot això acompanyat per una banda sonora original composta per a estes sessions d’astronomia.

La gran estrena IMAX d’este estiu en l’Hemisfèric serà la pel·lícula "Apollo 11. Primers passos" amb imatges originals mai vistes d’esta missió espacial entre el 16 i el 24 de juliol de 1969. La projecció combina material conegut amb imatges trobades en un magatzem dels Arxius Nacionals i que han sigut digitalitzades per primera vegada. Els espectadors són guiats per la veu del difunt presentador de la CBS Walter Cronkite i els intercanvis de ràdio entre els astronautes i Houston.

Les càmeres ubicades en cap Canaveral capturen els moments més importants de l’envol de la nau i també s’inclouen escenes filmades en l’interior del coet espacial.  Ambdós perspectives oferixen una visió íntima de  les sensacions que van experimentar Neil Armstrong, Buzz Aldrin i Michael Collins durant la missió.