MÉS DE 700 ESCOLARS PARTICIPEN EN EL CONCURS DE DIBUIX 'NADAL EN LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES'

12/12/2016

Hui es reunix el jurat per a decidir els dibuixos guanyadors 
MÉS DE 700 ESCOLARS PARTICIPEN EN EL CONCURS DE DIBUIX 'NADAL EN LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES'

La il·luminació de la Ciutat de les Arts i les Cièncias ja anuncia des de fa dies la programació especial 'Nadal en CAC' que a partir de divendres que ve convertirà novament al Passeig d’Arcbotants en el passeig més nadalenc de València. I hui dilluns 12 de desembre es reunix un jurat de luxe per a decidir què dibujos són els guanyadors del concurs convocat pel complex de divulgació i que seran la targeta digital amb què la Ciutat de les Arts i les Ciències felicitarà estes festes. I és que ja és #NadalenCAC. 

Dos representants del Consell dels Xiquets de la Ciutat de les Arts i les Cièncias, la il·lustradora Marina Mandarina, la professora de la Facultat de Belles Arts i membre del laboratori de Llum de la Universitat Politècnica, Trinidad Gràcies, i la professora d’Història de l’Art en la Universitat de València, Mireia Ferrer, formen el jurat d’experts que demà decidirà els dibuixos guanyadors del concurs 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències'. 

El jurat està convocat a les 10 hores a la sala de juntes del Museu i haurà de decidir entre els més de 700 treballs presentats. Serán seleccionats tres dibuixos de cada dos cursos: 1r i 2n, 3r i 4t i 5t i 6t de Primària. Cada un d’ells guanyarà 4 entrades del Museu dels Ciències, 4 entrades de l’Hemisfèric i un joguet educatiu de la marca SCIENCE4FOU. Una vegada comunique el seu fallada el jurat, els treballs premiats es donaran a conéixer a través de  www.cac.es i en les xarxes socials @cityartscience i Facebook 

#NadalenCAC 
L’entrega dels premis se celebrarà divendres que ve 16 de desembre a partir de les 18 hores amb l’inici de la programació nadalenca en el Passeig d’Arcbotants. Este espai cobert de l’Umbracle acollirà diferents activitats i tallers nadalencs, una pista de gel, un mercat amb més de 30 llocs, racó solidari, zona de 'foodtrucks', photocall nadalenc i un Betlem monumental amb més de 300 peces. 

A l’altura de l’Hemisfèric s’ubicarà la pista de gel real per a disfrutar de l’experiència de patinar en un entorn únic com és la Ciutat dels Arts i els Ciències. En el mercat artesanal, els visitants podran recórrer més de 30 llocs on s’exposaran des de productes de bijuteria i regal fins a articles vintage o joguets de fusta. També destacarà la varietat en l’oferta gastronòmica amb els 'foodtrucks' que s’instal·laran en este espai. 

En el Passeig d’Arcbotants es podrà disfrutar d’una àmplia oferta infantil amb una ludoteca d’accés gratuït amb jocs i estructures musicals, i una zona de pagament amb atraccions, llits elàstics, minigolf, jocs de fira i tren a pedals. Además, els xiquets podran entregar les seues cartes a Pare Noel, que comptarà contes, i a l’emissari dels Reis Mags. 

Titelles i cantajocs
Del 23 de desembre al 8 de gener, a les vesprades se celebrarà un espectacle de titelles. Una altra de les propostes infantils seran les actuacions de cantajocs amb pinyates els dies 2, 3, 4, 5, 7, i 8 de gener a partir de les 13:00 h. També s’instal·larà un racó solidari on els visitants podran depositar joguets que es destinaran a diferents ONG's. 

I per segon any consecutiu, en la programació especial de Nadal de la Ciutat dels Arts i els Ciències destaca també la música en directe de Pep Gimeno 'El Botifarra'. El cantautor de Xàtiva interpretarà el seu espectacle 'Ja dalt Nadal', una recopilació de romanços i cançons típiques per a estes dates el diumenge 18 de desembre a les 13:00 i el divendres 30 de desembre, a les 19:30 hores. Més informació i horaris especials en www.cac.es/navidad