LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES AMPLIA HORARIS I ACTIVITATS EN NADAL
23/12/2016
La Ciutat del les Arts i les Ciències amplia a partir de hui divendres 23 de desembre i fins al 8 de gener els horaris i activitats de manera que el Museu del les Ciències obri des de les 10 fins a les 19 hores, excepte els dies especials del 24 de desembre (de 10 a 14 h), el 25 de desembre (de 17 a 21 h), el 31 de desembre (10 a 18 hores) i l’1 de gener (de 16 a 20 h). També l’Hemisfèric amplia el nombre de projeccions, a excepció dels dies 24, 25 i 31 de desembre, i l’1 de gener amb horaris especials.
A més de tots els continguts i exposicions del Museu de les Ciències i la programació de l’Hemisfèric, el Passeig d’Arcbotants acull la programació especial de Nadal fins al 8 de gener, amb mercat artesanal i pista de gel, activitats infantils, cantajocs i titelles. Hui divendres 23 de desembre dins de les activitats de Nadal del Racó Solidari se celebrarà un concert a les 12 h a càrrec de l’Orquestra Simfònica Infantil Scordae. Pare Noel arreplegarà hui i demà les cartes dels xiquets i comptarà contes de 12:30 a 13 h. A més, des de hui totes les vesprades se celebrarà un teatre de titelles a partir de les 18:30 h.
Experiments divertits per 3,50 euros
En el Museu, els visitants també poden triar entre diferents experiments en directe. El preu de les entrades per a assistir als tallers de 'Ciència a escena' de 3,50 euros per persona i no cal comprar l’entrada general al Museu. Descobrir amb provetes ‘fumejants’ que la química és divertida o experimentar amb la gastronomia molecular són algunes de les experiències que proposen els tallers de 'La ciència a escena': 'Científic per un dia' i ‘Molècules saboroses’ amb horaris especials.
'La dinoarenera' de 'Els nostres dinosaures', l’Espai dels Xiquets i el taller 'Científic per un dia' del Museu s’han dissenyat especialment per al públic infantil. La instal·lació 'dinoarenera' els proposa jugar a ser paleontòlegs i descobrir fòssils soterrats. En ‘Científic per un dia’ els més menuts es transformen en investigadors i experimenten amb substàncies apegaloses, colors que viatgen pel paper o inclús ‘farines’ movedisses. L’edat recomanada és de 4 a 8 anys.
I per a tots els públics 'Molècules saboroses'. Els participants realitzen experiments per a aprendre els secrets de la cuina molecular, aplicar les tècniques de laboratori més innovadores als foguers i descobrir noves textures, sabors i mescles: es tracta d’aplicar el mètode científic a la cuina per a entendre les relacions físiques i químiques que es produïxen durant els processos de preparació o elaboració dels aliments. Un altre dels experiments són 'Fred, fred', 'Màgia Química' , ALUZina! i 'Horrror Al Buit'.
També es organizan visites guiades a les exposicions 'Els nostres dinosaures' i 'Nikola Tesla. Idees com a rellamps'. 'Els nostres dinosaures' ha ampliat el seu continguts amb dos noves rèpliques:la reproducció corpòria del Losillasaurus Giganteus, de 20 metres de llarg, i de l’esquelet del Spinosaurus. En les dos exposicions hi ha visites al llarg de tot el dia. El preu és de 2,5 euros a més de comprar l’entrada general al Museu.
Més dinosaures en l’Hemisfèric
L’Hemisfèric oferix en la seua programació documentals IMAX sobre ciència i naturalesa que proponen viure aventures en Yosemite, Yellowstone, el Gran Canó o el Parc Nacional Glacier amb la pel·lícula IMAX 'Amèrica Wild. Parcs naturals', viatjar a l’era del Cretaci en 'Caminant entre dinosaures' o conéixer un present que pareix futur en 'Robots' de National Geographic Studios.
Durant estes setmanes s’amplien la sessions amb una programació especial i en oferta infantil, la cartellera inclou la pel·lícula de animación en cine digital 3D 'Escapada al paradís: una nova aventura de tortugues' que narra la història de Sammy i Ray, dos tortugues de mar capturades per caçadors furtius que lluitaran per tornar al seu llar. 'Caminant entre dinosaures: Planeta prehistòric 3D' recrea un viatge a l’Alaska del Cretaci amb dos grans dinosaures herbívors, des del seu naixement i la seua lluita per sobreviure entre depredadors.